Bitcoin bodem discussie laait weer op, welke analist heeft gelijk?

Bitcoin (BTC) is nog altijd in gevecht met de 200-weken moving average, die momenteel op $22.875 uitkomt. De koers zoekt sinds maandag naar support rond dit niveau, maar heeft bitcoin deze nu gevonden?

Bitcoin koers stijgt met 1,1%

De bitcoin koers was langzamerhand aan het dalen sinds de piek van $24.600 van afgelopen zaterdag. Het lukte maandag niet om boven $23.000 stand te houden en dat leidde tot een daling naar $22.750 gisterenmiddag. Op een aantal exchanges dipte bitcoin zelfs even onder $22.700.

Dat dieptepunt werd vervolgens nog tweemaal getest, waaronder afgelopen nacht. Sindsdien is bitcoin voorzichtig aan het stijgen en komt vanochtend weer boven $23.000 uit. De BTC prijs is op het moment van schrijven $23.050 op Binance en €22.640 op Bitvavo. Daarmee staat de BTC koers vandaag 1,1% in de plus.

Heeft bitcoin zijn bodem bereikt of nog niet?

Ondanks dat de koers nog steeds stoeit met de 200-WMA, lijkt de opwaartse trend van de afgelopen weken vooralsnog stand te houden. Dat zorgt ervoor dat het vertrouwen in de markt weer iets toeneemt.

Daardoor beginnen de analisten weer te discussiëren of bitcoin zijn bodem bereikt heeft of niet. Staat bitcoin op het punt om een echte trendommekeer te maken of gaan we de komende tijd nog een nieuwe low zien?

Analisten die positief zijn over bodem

Analist Washigorira zegt dat bitcoin historisch gezien zijn bodem heeft bereikt als aan drie voorwaarden is voldaan. Dat zijn de test van de 200MA, dat de rode lijn van de CCT Bolinger Bands Oscillator onder 0 uitkomt en de rode lijn de groene stippen in de onderstaande grafiek doorkruist.

El Crypto Prof kijkt niet naar de 200-weken MA, maar naar de 350-dagen MA. Hij noemt dit in combinatie met de market maker balance (MMB) indicator, een van de best bodem signalen voor BTC. De koers tikte beide lijnen in juni aan.

Analist Stockmoney Lizards ziet zelfs al een nieuwe cyclus binnenkort van start gaan aan de hand van de Wave Trend Oscillator. Deze lijn zit nu in oversold terrein.

Analisten die nog niet overtuigd zijn van bitcoin bodem

Lang niet alle analisten zijn even bullish. Bitcoin moet eerst de 200-WMA veroveren, en zelfs dan verwachten meerdere analisten alsnog een afwijzing ergens tussen de $25.000 en $28.000. Daar valt analist Il Crypto Capo onder, die opvallend bearish blijft in tegenstelling tot anderen. Hij verwacht dat bitcoin na deze afwijkzing mogelijk een een nieuw low opzoekt.

Analist Ali Martinez verwacht al een afwijzing rond $24.400, de vorige top:

Rekt Capital rekent uit wanneer bitcoin in het verleden zijn bodem had bereikt tussen de halving cycli in. Als dit patroon herhaalt, dan zou bitcoin zijn bodem pas in het vierde kwartaal van dit jaar bereiken. Bitcoin zou dan wel hard na de volgende halving, in 2024, kunnen stijgen.

Crypto Insiders Premium voor bitcoin analyses

Wil jij diepgaandere bitcoin analyses ontvangen? Dan verwijzen wij je graag door naar onze Discord community voor leden. Stel vragen aan analisten, klets met onze fanatieke community en ontvang dagelijks technische en fundamentele analyses van bitcoin, maar ook andere crypto. Via Discord Premium kunnen we 24/7 kennis met elkaar delen en proberen we samen met onze leden de markt voor te blijven.

Disclaimer: Beleggen brengt risico’s met zich mee. Onze analisten zijn geen financieel adviseurs. Raadpleeg altijd een adviseur bij het maken van financiële beslissingen. De informatie en tips die op deze website worden verstrekt zijn gebaseerd op eigen inzichten en ervaringen van onze analisten en dienen alleen voor educatieve doeleinden.

Deel dit artikel
Net binnen
Trending
goudkoorts-man-vindt-klomp-goud-goldrepublic
Man vindt enorme goudklomp van 4,6kg en slaat de jackpot
Magazijnmanager wordt miljonair: crypto investering steeg x1200
Magazijnmanager wordt miljonair: crypto investering steeg x1200
Wat had een €1.000 bitcoin investering in januari je nu opgeleverd?
Wat had een €1.000 bitcoin investering in januari je nu opgeleverd?
crypto-belasting-toezicht
Nederlandse crypto houders opgelet: Belastingdienst gaat strenger optreden
Man koopt goedkoop schilderij, blijkt Rembrandt van €17 miljoen te zijn
Man koopt goedkoop schilderij, blijkt Rembrandt van €17 miljoen te zijn
Advertisement

Trending Bitcoin nieuws

We geven onze lezers vandaag €10 Bitcoin cadeau!
We geven onze lezers vandaag €10 Bitcoin cadeau!
Advertisement