Kevin Schijven Kevin Schijven
15/02/2022 10:00 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 15/02/2022 10:00

Bitcoin breekt uit na pullback, maar analisten blijven bezorgd

Nieuws
Bitcoin breekt uit na pullback, maar analisten blijven bezorgd

Foto: Marc Bruxelle/Shutterstock

Bitcoin (BTC) kon afgelopen nacht weer flink stijgen na een korte periode van consolidatie. De gehele cryptocurrency-markt kleurt vanochtend mooi groen en bitcoin staat wellicht op het punt verder uit te breken. Dat is echter verre van zeker, er hangt namelijk nog altijd veel angst op de markt.

Ethereum staking-dienst EigenLayer op het randje van een crisis

Bitcoin breekt uit na pullback

Na de zogeheten pullback op donderdag en vrijdag, consolideerde de bitcoin koers de afgelopen dagen tussen $42.000 en $43.000 met een dipje naar $41.700. Die laatste dip was wellicht de bodem van deze recente pullback, sindsdien is de bitcoin koers aan het herstellen.

Bitcoin maakte gisterenmiddag al een sprongetje naar $42.800, maar zakte vervolgens weer naar de $42.000. Enkele uren maakte bitcoin weer hetzelfde sprongetje naar $42.800, maar ditmaal hield de koers stand boven $42.500.

Toen maakte bitcoin een nog veel grotere sprong. De koers doorbrak in een keer door de cruciale grens van $43.000 en kwam vervolgens boven $43.500 uit. Bitcoin hield hier de komende uren sterk stand en begon vanochtend weer te stijgen. Op het moment van schrijven duwt de koers tegen de $44.000 aan op Binance en €38.850 op Bitvavo. Bitcoin staat ongeveer 4,4% in plus ten opzichte van 24 uur geleden.

Advertentie

Nog altijd veel zorgen omtrent macro

De zogeheten bullish reversal is wellicht bevestigd. De stijging van afgelopen nacht ging weer gepaard met een flinke piek aan liquidaties van short posities.  Toch blijven veel analisten nog altijd voorzichtig en enkelen zelfs bearish. 

Ondanks de flinke stijging en positieve on-chain gegevens, zijn veel investeerders nog altijd bezorgd om macro-economische ontwikkelingen. De spanningen tussen Oekraïne en Rusland lopen namelijk nog steeds op. Een oorlog kan voor veel paniek zorgen op de financiële markten en er is een grote kans dat deze paniek dan ook overslaat naar bitcoin.

Ook maken veel marktparticipanten zich nog steeds zorgen over de aankomende renteverhoging van de Federal Reserve. Dat kan wellicht al in maart gebeuren. Toch speculeren veel analisten dat deze verhoging al de laatste weken werd ingeprijsd.

Als bitcoin toch nog een diepere pullback maakt, dan zou nu veel support rond $38.000 moeten zijn. Mocht bitcoin verder omhoog uitbreken, dan zullen er echter ook veel weerstandgebieden liggen tussen $45.000 en $50.000. Het is onwaarschijnlijk dat bitcoin in een ruk door ze allemaal breekt. Deze zogenaamde whale clusters van Whale Map geven aan waar wellicht veel support en weerstand ligt.

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Advertentie
Advertentie