Kevin Schijven Kevin Schijven
01/05/2021 14:19 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 01/05/2021 14:19

Bitcoin breekt weerstand, Ethereum zet nieuwe ATH en Dogecoin stijgt zonder hulp van Elon Musk

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Bitcoin breekt weerstand, Ethereum zet nieuwe ATH en Dogecoin stijgt zonder hulp van Elon Musk

Foto: Shutterstock/Marc Bruxelle

Bitcoin (BTC)

Tegen de verwachting in brak de bitcoin (BTC) koers gisterenavond plotseling toch door de weerstand rond $57.000. Bitcoin steeg vanochtend zelf even naar $58.700 en de koers hangt sindsdien rond $58.000.

De afgelopen twee weken zagen er somber uit voor de grootste cryptocurrency op de markt. Het zou de slechtste april voor bitcoin zijn in zes jaar, maar net voor het einde van de maand trok de koers toch weer aan. Gaan we dit weekend nog de $60.000 aantikken?

Bitcoin staat vandaag zo’n 6% in de plus en dat geldt ook voor de algehele crypto-markt, die zojuist weer $2,3 biljoen bereikte. De totale marktkapitalisatie van alle crypto staat wellicht op het punt om zijn record van 16 april te breken.

Ethereum (ETH)

Ethereum (ETH) heeft zojuist een nieuwe all-time high (ATH) gevestigd van $2.880! De ether koers staat vandaag 5% in de plus en 22% deze week. Het marktsentiment omtrent ether lijkt steeds optimistischer te worden. Ook de open interest (IO) in ether-futures (termijncontracten) heeft vandaag een nieuwe ATH bereikt van $8,71 miljard volgens Bybt.com.

Daarnaast zien we ook weer enkele decentralized finance (DeFi) tokens op Ethereum als compound (COMP), maker (MKR) en aave (AAVE) het vandaag goed doen met stijgingen rond 10%. Ook broertje ethereum classic (ETC) staat vandaag 14% in de plus.

Dogecoin (DOGE)

Vandaag zien we ook weer dogecoin (DOGE) klimmen. De dogecoin koers maakte vannacht weer een behoorlijke opwaartse beweging waardoor DOGE vandaag 16% in de plus staat. En dat is zelfs zonder hulp van Elon Musk!

Exchange tokens

De zogeheten exchange tokens, crypto uitgegeven door exchanges, zijn vandaag wederom de grootste stijgers. De binance coin (BNB) bereikte vannacht een nieuwe ATH van $638 en de huobi token staat 15% in de plus. Maar de grote winnaar vandaag is okb (OKB) van OKEx, die bijna 60% in het groen staat.

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie