Niels Poerwoatmodjo Niels Poerwoatmodjo
06/09/2020 17:29 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 06/09/2020 17:29

Bitcoin (BTC) analist Dave the Wave verwacht dat BTC koers tot hier kan dalen

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Bitcoin (BTC) analist Dave the Wave verwacht dat BTC koers tot hier kan dalen

Foto: Shutterstock/Marc Bruxelle

Volgens analist en twitteraar, Dave The Wave, staat de bitcoin-koers (BTC) op het punt om naar de $9.000 en vervolgens $8.000 te zakken wanneer we het einde van het jaar bereiken. Dave deelde zijn verwachtingen op twitter en merkte op dat de macroweerstand zou kunnen dienen als ondersteuning voor een uitgebreid consolidatiepatroon.

“Wat als de belangrijkste weerstandslijn de prijs langzaam naar beneden drukt in het vierde kwartaal zodat we de log-groeicurve kunnen halen? Dit zou een perfecte aanloop zijn voor in de toekomst …”

Dave, die bekend staat voor zijn accurate voorspellingen, begon al voorafgaand aan de recente daling op te merken dat de bitcoin-markt oververhit was en moest consolideren. Eerder in 2019 voorspelde hij dat de bearmarkt een dieptepunt zou bereiken rond een koers van $6.400, en zoals verwacht gebeurde dit ook aan het einde van het jaar.
Volgens meerdere analisten zal bitcoin wel nog altijd een goede lange termijn investering blijven. Onder andere Arthur Hayes, de CEO van cryptocurrency exchange BitMEX, verwacht dat er nog grote belangstelling voor het digitale goud komt.

“De financiële markten zullen in de war raken door de negatieve invloed van politici. Dit zal helaas blijvende gevolgen hebben voor individuen over de hele wereld. Als reactie zullen meer mensen het gecentraliseerde gezag wantrouwen en opzoek gaan naar manieren om hun kapitaal te beschermen tegen de inflatie en invloed.”

Ook investeerders zoals Mike Novogratz, Raoul Pal en Dan Tapiero delen deze mening. Ze zijn van mening dat de opmerkingen van Jerome Powell van de Federal Reserve het groeipotentieel van BTC versterken.

Deel dit artikel
Niels Poerwoatmodjo

Head of Content Niels kwam in 2017 in aanraking met cryptocurrency. Toegegeven, het duurde even voordat de vonk oversloeg, maar toen dat gebeurde was hij van één ding overtuigd: Iedereen moet in begrijpelijke taal over de wereld van cryptocurrencies en blockchain-technologie kunnen lezen!

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie