Niels Poerwoatmodjo Niels Poerwoatmodjo
23/07/2020 06:00 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 23/07/2020 06:00

Bitcoin (BTC) analist Michaël van de Poppe: Bij uitbraak boven $10.200 verwacht ik hoge volatiliteit

Michaël van de Poppe, fulltime trader en analist uit Amsterdam ook wel bekend als Crypto Michael op Twitter, plaatste onlangs een nieuwe video met een technische analyse. De essentie van zijn boodschap was dat bitcoin (BTC) vermoedelijk zijn neerwaartse momentum omruilt voor een opwaartse.
In zijn video zei Michaël dat de bitcoin koers vermoedelijk klaar is met zijn daling en zich mogelijk opmaakt voor een nieuwe beweging omhoog. Het eerste prijspunt wat volgens hem getest gaat worden is de grens van $10.200, waarschijnlijk blijft de koers echter tussen de zone van $9.000 en $10.200 schommelen.
Volgens Michaël is het voor traders nu zeer belangrijk dat bitcoin niet onder de $9.160 door schiet, dat zou beteken dat er een bearish beweging in gang gezet kan worden.
Volgens de voorspelling van van de Poppe gaat bitcoin eerst een bounce maken vanaf de $9.330 zone naar $9.380, daarna klimt hij mogelijk naar $9.446. Ook een breakout naar $9.600 is niet onmogelijk volgens hem. Ook verwacht Crypto Michael dat altcoins het de aankomende tijd goed blijven doen zolang bitcoin een beetje rond dit prijspunt onder de $10.000 blijft hangen. Pas wanneer bitcoin boven de $10.200 uit gaat stijgen zou je je zorgen moeten maken over het verkopen van je altcoins.
Het kan volgens de trader nog wel even duren voor bitcoin uit gaat breken, echter is het wel zo dat als bitcoin deze stijging aan blijft houden er een stijgend driehoekspatroon vormt. En dat zou goed nieuws zijn voor bitcoin. Mocht het langer aanhouden en bitcoin niet uitbreken dan is dat volgens Michael ook geen ramp aangezien altcoins het dan goed zouden blijven doen. Zodra bitcoin door het prijspunt van $10.000 heen breekt en richting de $10.500 kruipt wordt er hoge volatiliteit verwacht.
Bitcoin lijkt vannacht een volgende stap richting die $10.000 gezet te hebben. Bitcoin kon aardig stijgen en wordt op dit moment verhandeld voor een prijs van $9.500 op cryptocurrency-exchange Coinbase.

Deel dit artikel
Niels Poerwoatmodjo

Head of Content Niels kwam in 2017 in aanraking met cryptocurrency. Toegegeven, het duurde even voordat de vonk oversloeg, maar toen dat gebeurde was hij van één ding overtuigd: Iedereen moet in begrijpelijke taal over de wereld van cryptocurrencies en blockchain-technologie kunnen lezen!

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Advertentie
Advertentie