Bitcoin kopen? Eerste €1.000 zonder commissie Bitvavo
Home Nieuws Bitcoin nieuws 'Bitcoin (BTC) bereikt komende 12 maanden nieuwe recordhoogte,' aldus CEO investeringsfonds

‘Bitcoin (BTC) bereikt komende 12 maanden nieuwe recordhoogte,’ aldus CEO investeringsfonds

De medeoprichter en CEO van Pantera Capital, Dan Morehead, verwacht dat de crypto-markt en daarmee bitcoin (BTC) in de komende maanden flink kan gaan stijgen. Dit zou een gevolg zijn van overheden die ongelimiteerd geld bijdrukken, verklaart Morehead in de onlangs verschenen ‘What Bitcoin Did‘ podcast.

Pantera Capital is een blockchain-investeringsfonds. Het focust zijn investeringen vooral op blockchain-startups en andere projecten binnen deze opkomende sector. In de podcast benadrukt hoeveel minder waard fiat-valuta zijn geworden:

Het Britse pond was natuurlijk altijd een pond sterling zilver waard. Ze hebben zoveel stukjes papiergeld gedrukt [dat] 184 pond in papiergeld nodig is om een pond sterling zilver te kopen … Je merkt het niet, maar je valuta wordt zeer snel minder waard.

- Advertentie -

Morehead benoemt daarnaast ook de dollar. De fiat-valuta van de Verenigde Staten zou de afgelopen 70 jaar maar liefst 90 procent minder waard zijn geworden. Nu overheden te maken hebben gekregen met een pandemie besluiten velen van hen om geld bij te drukken om de klap voor de economie op te vangen. Door deze verdere waardevermindering gaan investeerders op zoek naar activa die een maximale voorraad hebben, aldus Morehead:

Wanneer ze de aanvoer van papiergeld op deze astronomische manier verhogen, wil je ergens in zitten waar ze niet meer van kunnen printen. Je kunt niet meer goud printen. Je kunt niet meer Bitcoin printen.

Hij voegt daaraan toe:

In de komende paar maanden zullen mensen zich opnieuw gaan focussen op nieuwe kansen, en ik denk dat de cryptomarkten over drie tot negen maanden echt zullen exploderen. Nu nog niet, maar zodra mensen echt de tijd hebben om ernaar te kijken, zullen ze [de markten] exploderen. Van alle cycli die ik in 35 jaar heb gezien, heb ik een zeer sterke intuïtie dat bitcoin de komende 12 maanden een recordprijs zal bereiken en misschien veel hoger dan dat.

Uiteraard moet men in gedachten houden dat Morehead met zijn investeringsfonds erg afhankelijk is van de prestaties van bitcoin en andere cryptocurrencies.

- Advertentie -

BITCOIN KOPEN

Ad
Bitvavo
Reviewed
€8.146,00 Kopen
1
Bitcoinmeester
Reviewed
€8.202,10 Kopen
2
Bitonic
Reviewed
€8.209,66 Kopen
3
Litebit
Reviewed
€8.214,58 Kopen
4
SATOS
Reviewed
€8.246,10 Kopen

Laatste nieuws

Expert analyses

De koers van bitcoin (BTC) volgens Michiel: De makkelijkste route

Krijgen we dan echt de makkelijkste route voorgeschoteld? Zal bitcoins uptrend zo eenvoudig gestopt worden? Het leek/lijkt te mooi om waar te zijn. De...

De koers van bitcoin (BTC) volgens Michiel: De makkelijkste route

0
Krijgen we dan echt de makkelijkste route voorgeschoteld? Zal bitcoins uptrend zo eenvoudig gestopt worden? Het leek/lijkt te mooi om waar te zijn. De koers van bitcoin komt al een week niet meer door die weerstand van de $9.300 heen. Waar we onophoudelijk fake-outs hadden omhoog en omlaag, gaan...