Timo Bult Timo Bult
13/04/2020 09:46 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 13/04/2020 09:46

'Bitcoin (BTC) bereikt komende 12 maanden nieuwe recordhoogte,' aldus CEO investeringsfonds

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Bitcoin (BTC) bereikt komende 12 maanden nieuwe recordhoogte, aldus CEO investeringsfonds

Foto: Shutterstock/Marc Bruxelle

De medeoprichter en CEO van Pantera Capital, Dan Morehead, verwacht dat de crypto-markt en daarmee bitcoin (BTC) in de komende maanden flink kan gaan stijgen. Dit zou een gevolg zijn van overheden die ongelimiteerd geld bijdrukken, verklaart Morehead in de onlangs verschenen ‘What Bitcoin Did‘ podcast.
Pantera Capital is een blockchain-investeringsfonds. Het focust zijn investeringen vooral op blockchain-startups en andere projecten binnen deze opkomende sector. In de podcast benadrukt hoeveel minder waard fiat-valuta zijn geworden:

Het Britse pond was natuurlijk altijd een pond sterling zilver waard. Ze hebben zoveel stukjes papiergeld gedrukt [dat] 184 pond in papiergeld nodig is om een pond sterling zilver te kopen … Je merkt het niet, maar je valuta wordt zeer snel minder waard.

Morehead benoemt daarnaast ook de dollar. De fiat-valuta van de Verenigde Staten zou de afgelopen 70 jaar maar liefst 90 procent minder waard zijn geworden. Nu overheden te maken hebben gekregen met een pandemie besluiten velen van hen om geld bij te drukken om de klap voor de economie op te vangen. Door deze verdere waardevermindering gaan investeerders op zoek naar activa die een maximale voorraad hebben, aldus Morehead:

Wanneer ze de aanvoer van papiergeld op deze astronomische manier verhogen, wil je ergens in zitten waar ze niet meer van kunnen printen. Je kunt niet meer goud printen. Je kunt niet meer Bitcoin printen.

Hij voegt daaraan toe:

In de komende paar maanden zullen mensen zich opnieuw gaan focussen op nieuwe kansen, en ik denk dat de cryptomarkten over drie tot negen maanden echt zullen exploderen. Nu nog niet, maar zodra mensen echt de tijd hebben om ernaar te kijken, zullen ze [de markten] exploderen. Van alle cycli die ik in 35 jaar heb gezien, heb ik een zeer sterke intuïtie dat bitcoin de komende 12 maanden een recordprijs zal bereiken en misschien veel hoger dan dat.

Uiteraard moet men in gedachten houden dat Morehead met zijn investeringsfonds erg afhankelijk is van de prestaties van bitcoin en andere cryptocurrencies.

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Nederlands stel ziet inleg van 3k naar 240k stijgen, ‘’voor de lol’’
Nederlands stel ziet inleg van 3k naar 240k stijgen, ‘’voor de lol’’
nederlander-stapt-te-laat-uit-verlieset-alles
Nederlander stapt na waanzinnige winst te laat uit en raakt alles kwijt
politie-crypto-wet-VS-onderzoek-blockchain
Nederlandse crypto-ondernemer pleegt zelfmoord, tientallen miljoenen vermist
stijging-groen-prijsactie-bitcoin
Nieuwe crypto ontploft met 430% stijging na notering, investeerders springen erop
Shiba Inu knalt cryptomarkt voorbij na positief nieuws
Nieuwe crypto schiet 590% omhoog in minuten – handelaren verrast
Advertentie

Trending Bitcoin nieuws

nederlander-stapt-te-laat-uit-verlieset-alles
Nederlander stapt na waanzinnige winst te laat uit en raakt alles kwijt
Bitcoin Cash (BCH) vindt belangrijk steunniveau en nadert omslagpunt
Bitcoin bullmarkt voorbij? Voorspeller van 2018 crash waarschuwt voor top
Peter kocht 's werelds eerste
Peter kocht ’s werelds eerste “Bitcoin Lamborghini” voor slechts €106
Advertentie