Timo Bult Timo Bult
13/04/2020 09:46 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 13/04/2020 09:46

'Bitcoin (BTC) bereikt komende 12 maanden nieuwe recordhoogte,' aldus CEO investeringsfonds

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Bitcoin (BTC) bereikt komende 12 maanden nieuwe recordhoogte, aldus CEO investeringsfonds

Foto: Shutterstock/Marc Bruxelle

De medeoprichter en CEO van Pantera Capital, Dan Morehead, verwacht dat de crypto-markt en daarmee bitcoin (BTC) in de komende maanden flink kan gaan stijgen. Dit zou een gevolg zijn van overheden die ongelimiteerd geld bijdrukken, verklaart Morehead in de onlangs verschenen ‘What Bitcoin Did‘ podcast.
Pantera Capital is een blockchain-investeringsfonds. Het focust zijn investeringen vooral op blockchain-startups en andere projecten binnen deze opkomende sector. In de podcast benadrukt hoeveel minder waard fiat-valuta zijn geworden:

Het Britse pond was natuurlijk altijd een pond sterling zilver waard. Ze hebben zoveel stukjes papiergeld gedrukt [dat] 184 pond in papiergeld nodig is om een pond sterling zilver te kopen … Je merkt het niet, maar je valuta wordt zeer snel minder waard.

Morehead benoemt daarnaast ook de dollar. De fiat-valuta van de Verenigde Staten zou de afgelopen 70 jaar maar liefst 90 procent minder waard zijn geworden. Nu overheden te maken hebben gekregen met een pandemie besluiten velen van hen om geld bij te drukken om de klap voor de economie op te vangen. Door deze verdere waardevermindering gaan investeerders op zoek naar activa die een maximale voorraad hebben, aldus Morehead:

Wanneer ze de aanvoer van papiergeld op deze astronomische manier verhogen, wil je ergens in zitten waar ze niet meer van kunnen printen. Je kunt niet meer goud printen. Je kunt niet meer Bitcoin printen.

Hij voegt daaraan toe:

In de komende paar maanden zullen mensen zich opnieuw gaan focussen op nieuwe kansen, en ik denk dat de cryptomarkten over drie tot negen maanden echt zullen exploderen. Nu nog niet, maar zodra mensen echt de tijd hebben om ernaar te kijken, zullen ze [de markten] exploderen. Van alle cycli die ik in 35 jaar heb gezien, heb ik een zeer sterke intuïtie dat bitcoin de komende 12 maanden een recordprijs zal bereiken en misschien veel hoger dan dat.

Uiteraard moet men in gedachten houden dat Morehead met zijn investeringsfonds erg afhankelijk is van de prestaties van bitcoin en andere cryptocurrencies.

Deel dit artikel
Timo Bult

Timo is hoofdredacteur van Crypto Insiders en een gepassioneerde voorstander van de real-world toepassingen van cryptotechnologie. Zijn interesse werd gewekt tijdens zijn werk voor een groot Fins accountancybedrijf, waar hij onderzoek deed naar het toepassen van blockchain door financiële bedrijven. Ook voor zijn Master’s thesis bleef hij in de cryptohoek. Hij onderzocht hoe NFT’s in kunnen worden toegepast in games, en welke uitdagingen daar liggen. Timo gelooft dat cryptotechnologie onze economie inclusiever, eerlijker en welvarender kan maken, en dat de transparantie van deze technologie corruptie in ontwikkelingslanden kan tegengaan.

Net binnen
Trending
bekende-nederlander-verliest-crypto-vermogen-wilfred-genee
Bekende Nederlander verliest vermogen aan Bitcoin, ‘slechtste week ooit’
Dit is hoe iedereen (zonder stress) winst kan maken op de cryptomarkt
Dit is hoe iedereen (zonder stress) winst kan maken op de cryptomarkt
98-jarige-man wordt miljonair =na 70 jaar oude
98-jarige man wordt miljonair na 70 jaar oude investering
Bitcoin stormt mogelijk op perfect economische scenario af
Bitcoin stormt mogelijk op perfect economisch scenario af
Crypto-oplichter stuurt plots bijna $10 miljoen terug naar slachtoffer
Crypto-oplichter stuurt plots bijna $10 miljoen terug naar slachtoffer
Advertentie

Trending Bitcoin nieuws

Bitcoin stormt mogelijk op perfect economische scenario af
Bitcoin stormt mogelijk op perfect economisch scenario af
Grote leegloop bij bitcoin miners op komst, zegt bankgigant JPMorgan
Bitcoin stijging zal van korte duur zijn, volgens mega-bank
Bitcoiners opgelet: cruciale economische data in aantocht
Bitcoiners opgelet: cruciale economische data in aantocht
Advertentie