Kevin Schijven Kevin Schijven
16/12/2020 16:22 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 16/12/2020 16:22

Bitcoin (BTC) best presterende activa met jaarlijkse winst van 200%, “bitcoin eet de wereld op” zegt Raoul Pal

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Bitcoin (BTC) best presterende activa met jaarlijkse winst van 200%, bitcoin eet de wereld op zegt Raoul Pal

Foto: Shutterstock/Marc Bruxelle

Charlie Bilello, oprichter en CEO van Compound Capital Advisors, stelde op 14 december op Twitter een vergelijking op van alle populaire activa. Uit zijn grafiek blijkt dat bitcoin van al deze activa verreweg de meeste rendement heeft opgeleverd over de afgelopen 10 jaar.
Met een gemiddelde jaarlijks rendement van meer dan 200% steekt bitcoin ver boven de concurrentie uit. Raoul Pal, CEO van Global Macro Investor en oud-manager bij Goldman Sachs, zegt daarom dan ook: “Bitcoin eet de wereld op.”


Verder blijkt uit de vergelijking dat als je al 2010 in bitcoin investeerde, je dat inmiddels een rendement van maar liefst 6.271.233% opgeleverd zou hebben. De volgende activa op de lijst is Nasdaq met ‘maar’ 512% rendement.
Volgens het bericht staat de koers van bitcoin op 162% in de plus dit jaar. Dat was echter op 11 december toen de koers net was gedipt. Inmiddels is bitcoin weer hard aan stijgen en op het moment van schrijven vestigt het weer een nieuw record.
Bitcoin is momenteel gemiddeld $20.000 waard op verschillende cryptocurrency-exchanges. Dat is voor het eerst dat het door deze barrière breekt! Dat betekent dat het rendement dit jaar alweer op 178% staat. Als je vanaf de dip in maar telt, toen het coronavirus uitbrak, dan staat bitcoin zelfs bijna 360% in de plus.
Raoul Pal kondigde eind vorige maand aan dat hij 98% van zijn netto vermogen in bitcoin en ethereum ging investeren. Hij is overtuigd dat de BTC-koers naar $250.000 zal stijgen.

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie