Kevin Schijven Kevin Schijven
11/02/2021 15:33 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 11/02/2021 15:33

Bitcoin (BTC) besteden bij 30 miljoen winkels? Mastercard kondigt ondersteuning voor cryptocurrencies aan

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Bitcoin (BTC) besteden bij 30 miljoen winkels Mastercard kondigt ondersteuning voor cryptocurrencies aan

Foto: Shutterstock/Marc Bruxelle

Mastercard gaat dit jaar nog cryptocurrencies ondersteunen. Dat kondigt de betalingsgigant in een blogartikel op 10 februari aan.

“We bereiden ons nu voor op de toekomst van crypto en betalingen en kondigen aan dat Mastercard dit jaar begint met het ondersteunen van geselecteerde cryptocurrencies rechtstreeks op ons netwerk.

Wat uw mening over cryptocurrencies ook is, van een gedreven fanaat tot een uiterst sceptici, het feit blijft dat deze digitale activa een steeds belangrijker onderdeel van de betalingswereld worden.”

Dat betekent dat men later dit jaar nog direct met cryptocurrencies kan betalen bij de ongeveer 30 miljoen winkels die bij Mastercard zijn aangesloten.

“Dit is een grote verandering die veel werk zal vergen. Deze wijziging kan verkopers openen voor nieuwe klanten die al massaal naar digitale activa zijn gegaan, en verkopers helpen loyaliteit op te bouwen bij bestaande klanten die deze extra optie willen.”

Het is echter onduidelijk welke cryptocurrencies Mastercard zal ondersteunen. De kans is groot dat het in elk geval om bitcoin (BTC) zal gaan en wellicht ethereum (ETH).

“We zullen heel goed nadenken over welke activa we ondersteunen op basis van onze principes voor digitale valuta’s, die gericht zijn op consumentenbescherming en compliance.”

De meeste cryptocurrencies voldoen niet aan de criteria, zegt Mastercard. Het blogartikel noemt wel stablecoins, crypto waarvan de waarde gekoppeld is aan een andere valuta of activa, expliciet op.
Verder noemt Mastercard vier criteria op waaraan een crypto moet voldoen. Dat zijn klantbescherming als privacy, strenge compliance maatregelen als Know Your Customer (KYC) en ze moeten voldoen aan lokale wetgeving en regulering. Als laatst moeten ze ook stabiel genoeg zijn om te dienen als betaalmiddel.

“Onze filosofie over cryptocurrencies is duidelijk: het gaat om keuze. Mastercard is hier niet om u aan te bevelen cryptocurrencies te gaan gebruiken. Maar we zijn hier om klanten, handelaren en bedrijven in staat te stellen digitale waarde, traditioneel of crypto, te verplaatsen zoals ze willen. Het zou uw keuze moeten zijn, het is uw geld.”

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie