Bitcoin (BTC) blijft bullish als het boven dit prijsniveau kan herstellen

Ondanks dat de prijs van bitcoin (BTC) voor de tweede keer deze week onder de $9.000 zakte, kan bitcoin alsnog stand houden boven dit prijsniveau. De koers viel in totaal acht keer onder de $9.000 in de afgelopen twee maanden. Toch wist de prijs elke keer goed terug te komen.

Volgens een cryptoanalist met de naam CryptoKea zou bitcoin de uptrend door kunnen zetten als het terugkomt bij de 200-dagen Displaced Moving Average (DMA). De analist zei:

“BTC heeft de onderste band van de bullish kanaal een paar dagen geleden verbroken. Staat de bullish uptrend op het spel? Naar mijn mening, zolang de prijs snel boven 1.1x de 200 DMA herstelt (momenteel op $9.234), zou de bull-trend intact moeten blijven.”

De DMA is een voortschrijdend gemiddelde of moving average (MA) dat wordt gebruikt in technische analyse om de richting van een trend en eventuele omkeringen (reversals) te vinden.

Sinds 13 mei fungeert het niveau van $9.200 als een sterke weerstand voor bitcoin. Hoewel de koers daalde naar $8.600 laat in mei, kwam het wel weer snel terug naar de $9.200. Op de korte termijn zien we twee niveaus die het verloop van bitcoin kunnen bepalen. Zo is er de $9.000 en de $9.200. Als beide niveaus intact blijven is er een mogelijkheid dat bitcoin herstelt en een nieuwe uptrend in zal gaan.

Mocht de $9.200 toch een te sterke weerstand zijn, kunnen handelaren zich op een correctie voorbereiden in het derde kwartaal.

De prijs van bitcoin mag onder het steunniveau vallen, zolang de koers maar weer snel herstelt. In de eerste week van mei zagen we bijvoorbeeld dat bitcoin rond de $9.000 bleef zweven. Hier hing de koers boven de 200-dagen DMA, boven de $8.800.

Uiteindelijk toen de koers van bitcoin boven de belangrijke DMA bleef, steeg bitcoin hard door tot een niveau van $10.440. Hier wist de koers niet door de lange termijn weerstand te breken maar zag het wel een sterke korte termijn rally.

De analist zei toen:

“BTC blijft stabiel boven 1,1x de 200 DMA, de steunlijn van het bullish kanaal (geel). Als de prijs klaar is voor een aanhoudende, bullish opwaartse trend en de geschiedenis zich zou herhalen, zou de prijs gedurende> 1 jaar in dit kanaal kunnen blijven, huidig ​​bereik: $ 8,8k- $ 13,6k.”

Vergelijk de beste bitcoin aanbieders
Ad
Bitvavo
€38.979,20 Kopen
1
Bitcoinmeester
€39.340,30 Kopen
2
Litebit
€39.365,80 Kopen
3
SATOS
€39.650,70 Kopen
Meer nieuws

Ethereum (ETH) ziet nog een project (deels) vertrekken, 1inch stapt over naar Binance

De gedecentraliseerde exchange aggregator 1inch heeft aangekondigd uit te gaan breiden naar de Binance Smart Chain (BSC). Terwijl het goed nieuws is voor 1inch...

Bitcoin koers valt terug, tijd om orders te vullen?

Nadat bitcoin de top neerzette net boven de $58.000 zagen we direct een scherpe terugval. Zondagavond had ik met een aantal Insiders een gesprek...

Buy the dip: Grote investeerders blijven bitcoin (BTC) en ethereum (ETH) kopen

De koersen kregen de afgelopen dagen flinke klappen en bitcoin (BTC) toonde ook gisteren nog een wat slappe indruk. De correctie die bitcoin duizenden...

Bitcoin koers aardig volatiel! Madelon bespreekt de redenen in een nieuwe Madelon Praat

De bitcoin koers beweegt met aardig wat volatiliteit en onlangs piekte de koers net even boven die van goud uit. Vervolgens werd weer een...

Oxygen houdt exclusieve AMA sessie met Crypto Insiders, ontvangt grote investering en organiseert token sale!

Oxygen (OXY) wil binnenkort de decentralized finance, of DeFi-, markt naar het grote publiek brengen. Het project heeft zojuist een investering van $40 miljoen...

Chainlink (LINK) voert grote update door en dat brengt deze voordelen met zich mee!

Chainlink onthult op 24 februari Off-Chain Reporting (OCR). Het is de grootste herziening van het netwerk sinds de lancering op Ethereum (ETH) in 2019,...