Rico Engelbarts
06/07/2020 06:06 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 06/07/2020 06:06

Bitcoin (BTC) blijft bullish als het boven dit prijsniveau kan herstellen

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Bitcoin (BTC) blijft bullish als het boven dit prijsniveau kan herstellen

Foto: Shutterstock/Marc Bruxelle

Ondanks dat de prijs van bitcoin (BTC) voor de tweede keer deze week onder de $9.000 zakte, kan bitcoin alsnog stand houden boven dit prijsniveau. De koers viel in totaal acht keer onder de $9.000 in de afgelopen twee maanden. Toch wist de prijs elke keer goed terug te komen.
Volgens een cryptoanalist met de naam CryptoKea zou bitcoin de uptrend door kunnen zetten als het terugkomt bij de 200-dagen Displaced Moving Average (DMA). De analist zei:

“BTC heeft de onderste band van de bullish kanaal een paar dagen geleden verbroken. Staat de bullish uptrend op het spel? Naar mijn mening, zolang de prijs snel boven 1.1x de 200 DMA herstelt (momenteel op $9.234), zou de bull-trend intact moeten blijven.”


De DMA is een voortschrijdend gemiddelde of moving average (MA) dat wordt gebruikt in technische analyse om de richting van een trend en eventuele omkeringen (reversals) te vinden.
Sinds 13 mei fungeert het niveau van $9.200 als een sterke weerstand voor bitcoin. Hoewel de koers daalde naar $8.600 laat in mei, kwam het wel weer snel terug naar de $9.200. Op de korte termijn zien we twee niveaus die het verloop van bitcoin kunnen bepalen. Zo is er de $9.000 en de $9.200. Als beide niveaus intact blijven is er een mogelijkheid dat bitcoin herstelt en een nieuwe uptrend in zal gaan.
Mocht de $9.200 toch een te sterke weerstand zijn, kunnen handelaren zich op een correctie voorbereiden in het derde kwartaal.
De prijs van bitcoin mag onder het steunniveau vallen, zolang de koers maar weer snel herstelt. In de eerste week van mei zagen we bijvoorbeeld dat bitcoin rond de $9.000 bleef zweven. Hier hing de koers boven de 200-dagen DMA, boven de $8.800.
Uiteindelijk toen de koers van bitcoin boven de belangrijke DMA bleef, steeg bitcoin hard door tot een niveau van $10.440. Hier wist de koers niet door de lange termijn weerstand te breken maar zag het wel een sterke korte termijn rally.
De analist zei toen:

“BTC blijft stabiel boven 1,1x de 200 DMA, de steunlijn van het bullish kanaal (geel). Als de prijs klaar is voor een aanhoudende, bullish opwaartse trend en de geschiedenis zich zou herhalen, zou de prijs gedurende> 1 jaar in dit kanaal kunnen blijven, huidig ​​bereik: $ 8,8k- $ 13,6k.”

Deel dit artikel
Rico Engelbarts

Head of Partnerships Rico kwam in 2013 in aanraking met Bitcoin. Een vriend van hem vertelde hem toentertijd met veel enthousiasme over het decentrale aspect van Bitcoin; een concept wat Rico’s interesse niet meteen wekte.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie