Home Nieuws Bitcoin nieuws Bitcoin (BTC) blijft op $6.300 terwijl de markt met een laag volume...

Bitcoin (BTC) blijft op $6.300 terwijl de markt met een laag volume stabiliseert

- Advertentie -

De Bitcoin (BTC) prijs is de afgelopen 24 uur licht gedaald met ongeveer een procent, en daalde daarmee onder het niveau van $6.400. Andere grote cryptocurrencies hebben geen significante koersverandering laten zien in hetzelfde tijdsbestek.

Laag volume

Afgelopen week hebben de belangrijkste digitale activa gekampt met een tekort aan dagelijks handelsvolume. Bitcoin noteerde een dagelijks volume van ongeveer $3 miljard, terwijl Ethereum (ETH) moeite had om een volume van meer dan $1 miljard te halen.

Vanaf 1 juli staat het volume van BTC boven de $4,2 miljard en het volume van ETH is ook hersteld tot $1,4 miljard. De markt bevindt zich in een aanzienlijk betere positie dan een week geleden.

Toch laat de cryptocurrency markt een nieuwe downtrend zien waarbij Ripple (XRP) en Bitcoin Cash (BCH) de afgelopen uren een verlies van 2% hebben laten zien. Gezien het hoge dagelijkse volume van Tether (USDT), een digitale munt waarvan de waarde is afgedekt door de Amerikaanse dollar voor bijna $3 miljard, vertoont de markt een hoge mate van volatiliteit.

Op de korte termijn zal de markt waarschijnlijk moeite hebben om een grote beweging opwaarts dan wel neerwaarts te initiƫren. Het gebrek aan vraag van de bulls en het gebrek aan druk van de bears zal naar verwachting resulteren in een markt waarbij belangrijke cryptocurrencies, zoals BTC, ETH en XRP, gelijk blijven qua koers.

Als het volume van stablecoins, inclusief USDT, blijft stijgen en traders een groter aandeel stablecoins zullen inkopen, kan een lichte correctie op de korte termijn worden verwacht.

Het relatief lage volume van BTC, in vergelijking met begin mei en april, zou er waarschijnlijk toe leiden dat BTC opnieuw onder de $6.000 duikt; vooral al BTC er niet in slaat het support niveau op $6.200 te realiseren.

- Advertentie -

BITCOIN KOPEN

Ad
Bitvavo
Reviewed
€16.120,00 Kopen
1
Bitonic
Reviewed
€16.158,80 Kopen
2
Bitcoinmeester
Reviewed
€16.174,70 Kopen
3
Litebit
Reviewed
€16.230,20 Kopen
4
SATOS
Reviewed
€16.400,90 Kopen
Laatste nieuws
Expert analyses

Bitcoin koers gaat hard! All time high voor het grijpen?

Wat is het toch een feestje om elke week verslag te mogen doen van de ongelooflijke sprongen van de bitcoin koers. Hebben we nog...