Rico Engelbarts
01/07/2018 20:46 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 01/07/2018 20:46

Bitcoin (BTC) blijft op $6.300 terwijl de markt met een laag volume stabiliseert

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
bitcoin_btc_blijft_op_6300_dollar_markt_stabiliseert_met_laag_volume

Foto: Shutterstock/Marc Bruxelle

De Bitcoin (BTC) prijs is de afgelopen 24 uur licht gedaald met ongeveer een procent, en daalde daarmee onder het niveau van $6.400. Andere grote cryptocurrencies hebben geen significante koersverandering laten zien in hetzelfde tijdsbestek.

Fidelity waarschuwt: ‘bitcoin is niet langer goedkoop’
  • icon-bitcoin
    Bitcoin nieuws

Laag volume

Afgelopen week hebben de belangrijkste digitale activa gekampt met een tekort aan dagelijks handelsvolume. Bitcoin noteerde een dagelijks volume van ongeveer $3 miljard, terwijl Ethereum (ETH) moeite had om een volume van meer dan $1 miljard te halen.
Vanaf 1 juli staat het volume van BTC boven de $4,2 miljard en het volume van ETH is ook hersteld tot $1,4 miljard. De markt bevindt zich in een aanzienlijk betere positie dan een week geleden.
Toch laat de cryptocurrency markt een nieuwe downtrend zien waarbij Ripple (XRP) en Bitcoin Cash (BCH) de afgelopen uren een verlies van 2% hebben laten zien. Gezien het hoge dagelijkse volume van Tether (USDT), een digitale munt waarvan de waarde is afgedekt door de Amerikaanse dollar voor bijna $3 miljard, vertoont de markt een hoge mate van volatiliteit.
Op de korte termijn zal de markt waarschijnlijk moeite hebben om een grote beweging opwaarts dan wel neerwaarts te initiëren. Het gebrek aan vraag van de bulls en het gebrek aan druk van de bears zal naar verwachting resulteren in een markt waarbij belangrijke cryptocurrencies, zoals BTC, ETH en XRP, gelijk blijven qua koers.
Als het volume van stablecoins, inclusief USDT, blijft stijgen en traders een groter aandeel stablecoins zullen inkopen, kan een lichte correctie op de korte termijn worden verwacht.
Het relatief lage volume van BTC, in vergelijking met begin mei en april, zou er waarschijnlijk toe leiden dat BTC opnieuw onder de $6.000 duikt; vooral al BTC er niet in slaat het support niveau op $6.200 te realiseren.

Deel dit artikel
Rico Engelbarts

Head of Partnerships Rico kwam in 2013 in aanraking met Bitcoin. Een vriend van hem vertelde hem toentertijd met veel enthousiasme over het decentrale aspect van Bitcoin; een concept wat Rico’s interesse niet meteen wekte.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie