Timo Bult Timo Bult
05/11/2020 07:56 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 05/11/2020 07:56

Bitcoin (BTC) breekt de $14.000 en zet koers richting $15.000, ethereum (ETH) hinkt tegen weerstand aan

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Bitcoin (BTC) breekt de $14.000 en zet koers richting $15.000, ethereum (ETH) hinkt tegen weerstand aan

Foto: Shutterstock/Marc Bruxelle

Het is bitcoin (BTC) dan toch eindelijk gelukt! De koers is door de $14.000 gebroken en lijkt hier eindelijk stand te kunnen houden. Ook ethereum (ETH) doet goede zaken en staat mooi in de plus. De oorzaak van de stijgingen ligt waarschijnlijk bij groot nieuws dat gisteren bekend werd gemaakt.

Bitcoin (BTC) boven $14.000 en versnelt, volume blijft achter

De bitcoin koers is gisteren aan het begin van de avond door de $14.000 gebroken en ditmaal lijkt een duurzame uitbraak aannemelijker te zijn. De koers versnelde na nieuws over Ethereum 2.0, een belangrijke en grote update. Vitalik Buterin deelde een aankondiging waarin de datum van de lancering van het nieuwe netwerk bekend werd gemaakt.
De markt reageerde direct positief. Bitcoin, dat gisterochtend nog de support bij $13.500 aantikte, kon boven de $14.000 komen. Rond 10 uur ’s avonds vond vervolgens een succesvolle test van de $14.000 als support plaats. In de uren erna kon bitcoin verder stijgen naar prijsniveaus die voor het laatst in januari 2018 werden gezien.
Op het moment van schrijven is de prijs van bitcoin $14.455 op cryptocurrency exchange Coinbase. Dit betekent dat bitcoin sinds gisterochtend met maar liefst 7% in waarde is gestegen. Veel analisten stellen dat boven de $14.000 ‘ijle lucht’ hangt, wat inhoudt dat er weinig weerstand ligt. Hiermee zijn het dus de ronde getallen die we in de gaten moeten houden met de $15.000 als eerstvolgende halte.
Iets wat nog enigszins zorgen baart is het handelsvolume. Terwijl er een stijgende lijn in zit, zitten we nog niet op het niveau van de uitbraken eind juli en oktober. Daar kan vandaag uiteraard verandering in komen maar het is zeker iets om in de gaten te blijven houden.

Ethereum (ETH) hinkt tegen weerstand aan

Ook ethereum kon gisteren mooi stijgen. Binnen de eerste twee uur na de tweet van Buterin steeg ETH 6,6% in waarde. Tot een uitbraak boven de belangrijke $400 kwam het echter niet. Ethereum hing de afgelopen 12 uur vlak onder deze weerstand en is op het moment van schrijven $403,50 waard.
Een uitbraak boven de $400 zou het volgende target bij $420 leggen. Ook voor ethereum geldt echter dat het handelsvolume vooralsnog achterblijft.

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Advertentie
Advertentie