Home Nieuws Bitcoin nieuws Bitcoin (BTC) bulls proberen het nog eens, breekt de BTC prijs de...

Bitcoin (BTC) bulls proberen het nog eens, breekt de BTC prijs de $16.000 nu wel?

- Advertentie -

Nadat bitcoin (BTC) op 6 november nét niet de $16.000 kon testen, handelde de koers sindsdien in een neerwaartse trend. Wel werden er steeds iets hogere lows gevormd en dus leken de bulls alsnog wat kracht te kunnen vinden voor een mogelijke tweede test van de $16.000. Die test lijkt op dit moment plaats te vinden!

Bitcoin (BTC) breekt uit en versnelt

Zo’n 24 uur geleden handelde de bitcoin koers nog bij de 50- en 100-uurs Moving Averages (MA’s) bij $15.300. De koers vormde sinds beging november een zogenaamd symmetrisch driehoek die wordt gevormd door steeds iets lagere highs maar hogere lows. Vanochtend brak de koers uit deze formatie.

Dit zorgde direct voor een versnelling vanuit het $15.400-gebied waarna bij $15.600 even weerstand werd ondervonden. Aan het eind van de middag werd ook deze zone gebroken en op het moment van schrijven is de prijs van bitcoin $15.962 op cryptocurrency exchange Coinbase na een aardige versnelling.

Kortom, wanneer we de balans opmaken dan zien we dat bitcoin over de afgelopen 24 uur ruim 4% in de plus staat. Mocht de koers doorzetten dan zit er wellicht nog wel meer in. Toch blijven analisten op dit moment voorzichtig aangezien de markt nog steeds oververhit is sinds de recente rally. De bekende analist Josh Rager kijkt naar de volgende prijsniveaus:

“Bitcoin komt in de buurt van enkele wekelijkse niveaus in de buurt van $16.200, die kunnen worden afgewezen

Een close hierboven op de daily en de prijs gaat waarschijnlijk met momentum naar $17k+”

De bitcoin koers heeft op het moment van schrijven al zijn meerjaarlijks hoogtepunt gebroken met een kleine $10 stijging ten opzichte van het hoogtepunt op 6 november. Mocht de koers bij de $16.000 worden afgwezen dan zal er op de dagelijkse grafiek een bearish divergence gevormd worden, wat een mogelijk voorteken kan zijn voor een correctie of een beweging terug naar beneden. Let dus goed op de $16.000!

- Advertentie -

BITCOIN KOPEN

Laatste nieuws
Expert analyses

Bitcoin koers gaat hard! All time high voor het grijpen?

Wat is het toch een feestje om elke week verslag te mogen doen van de ongelooflijke sprongen van de bitcoin koers. Hebben we nog...