Kevin Schijven Kevin Schijven
07/12/2020 14:04 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 07/12/2020 14:04

Bitcoin (BTC) community pleit voor vrijlating Assange, Snowden en Silk Road-oprichter Ulbricht, gaat Trump het doen?

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Bitcoin (BTC) community pleit voor vrijlating Assange, Snowden en Silk Road-oprichter Ulbricht, gaat Trump het doen

Foto: Shutterstock/Marc Bruxelle

Een groot aantal mensen uit de cryptocurrency gemeenschap zijn van mening dat Ross Ulbricht, oprichter van de darkweb marktplaats Silk Road, niet de rest van zijn leven in de gevangenis hoort te zitten. Een petitie omtrent zijn vrijlating gaat al een tijdje rond.
Nu het einde van de presidentschap van Donald Trump nadert, hopen mensen dat Trump nog snel voor het einde van zijn termijn enkele presidentiële graties verleent, waaronder aan Ulbricht, maar ook aan klokkenluiders Edward Snowden en Jullian Assange.
Deze trend lijkt wellicht te zijn ontstaan door een tweet van Peter McCormack van de ‘What Bitcoin Did’ podcast:


Dat was een reactie op de presidentiële pardon die Trump verleende aan zijn voormalige nationale veiligheidsadviseur Michael Flynn. Flynn werd schuldig bevonden van het liegen tegen de FBI over de Russische inmeningen met de presidentiële verkiezingen in 2016.
Ook Jason Williams, medeoprichter van Morgan Creek Digital Assets vraagt om gratie voor Snowden en Ulbricht:


Alsmede Roger Ver, de bekende bitcoin cash voorstander, sluit zich aan:


Ulbricht moet momenteel twee levenslange gevangenisstraffen uitzitten. Hij werd schuldig bevonden aan witwaspraktijken, hacken, en drugshandel. Veel mensen zijn echter van mening dat hij niet verantwoordelijk was voor wat anderen verhandelden op zijn marktplaats. Toch beweren sommige mensen dat Ulbricht direct betrokken was bij de drugshandel.
Snowden is een voormalig CIA werknemer die in 2013 geheime documenten van de NSA uitlekte. Hieruit bleek dat de Amerikaanse overheid grootschalig en systematische burgers bespioneert. Snowden zit sindsdien in Rusland waar hij asiel heeft aangevraagd.
Assange zit momenteel in een gevangenis in Groot-Britannië waar hij wacht op een beslissing omtrent zijn uitlevering aan de VS. Assange wordt beschuldigd van spionage omdat hij uitgelekte documenten over oorlogsmisdaden op Wikileaks had gezet. Deze documenten waren afkomstig van klokkenluidster Chelsea Manning, die overigens al van Obama gratie heeft ontvangen. Trump liet toen weten daar niet blij mee te zijn.
Of Trump hier gehoor aan geeft is nog maar de vraag. Hij gaf van de zomer aan dat hij van plan is om wellicht Snowden gratie te verlenen. Ook is lang niet iedereen het met elkaar eens in de bitcoin community. Sommige mensen roepen dat deze drie terecht vastzitten, en anderen roepen zelfs dat Trump helemaal niet zal aftreden.

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie