Timo Bult Timo Bult
19/11/2020 17:37 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 19/11/2020 17:37

Bitcoin (BTC) consolideert verder, deze grote altcoin steelt de show door hard te stijgen

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Bitcoin (BTC) consolideert verder, deze grote altcoins steelt de show door hard te stijgen

Foto: Shutterstock/Marc Bruxelle

De bulls hebben de strijd nog niet opgegeven, zo blijkt uit de koersbewegingen van de afgelopen 24 uur. Bitcoin (BTC) vond opnieuw support in de $17.500 regio en kon vervolgens weer richting de $18.000 stijgen. Een uitbraak richting de all-time high (ATH) blijft hiermee nog altijd mogelijk. Maar het is niet bitcoin dat de show steelt qua stijgingen!

Bitcoin (BTC) blijft binnen range handelen

Sinds bitcoin zijn meerjaarlijks hoogtepunt van net niet $18.500 aantikte, is de koers iets teruggezakt om binnen een range tussen $17.500 en $18.000 terecht te komen. De afgelopen 24 uur heeft BTC de support bij $17.500 twee keer getest en de weerstand bij $18.000 tevens twee keer.
Op het moment van schrijven is de prijs van bitcoin $17.938 op cryptocurrency exchange Coinbase nadat het zo’n drie uur geleden voor het laatst bij $18.000 werd afgewezen. Hiermee zet de consolidatie door en blijven de twee eerder genoemde prijsniveaus de belangrijkste support en weerstand om in de gaten te houden.
Hoewel het vaak is voorgekomen dat bitcoin na een dergelijke rally flinke correcties maakt, lijkt dit tot nu toe uit te blijven. Ook op basis van de opties- en futuresmarkt zou zo’n correctie nog niet aannemelijk zijn, zo stelt Cointelegraph in een analyse.

En de altcoins?

De bitcoin prijs doet dus relatief weinig en staat ten opzichte van 24 uur geleden een kleine 1,3% in het groen. Voor wat meer actie moeten we naar de altcoins kijken. Daar staan namelijk een aantal aardige stijgers tussen!
Ripple (XRP) zet met een stijging van 4,3% zijn stijging door en is nu $0,2993 waard. Over de afgelopen 7 dagen staat XRP hiermee maar liefst 17,8% in het groen. Maar dat is nog niets vergeleken met litecoin (LTC).
LTC, de nummer 6 op basis van marktkapitalisatie, staat namelijk over de afgelopen 24 uur 11,8% in de plus. Hiermee steeg de altcoin de afgelopen 7 dagen 35,8% in waarde en is het nu $80 waard. De enorme stijging lijkt niet het resultaat te zijn van fundamentele factoren, zoals nieuws over een update of iets dergelijks. Het lijkt erop dat de stijging te maken heeft met een uitbraak boven een belangrijke weerstand, in dit geval de $70. Litecoin nadert hiermee de highs van 2020 die bij $85 in de buurt liggen.

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Advertentie
Advertentie