Kevin Schijven Kevin Schijven
02/05/2021 09:08 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 02/05/2021 09:08

Bitcoin (BTC) corrigeert, ethereum (ETH) nét niet bij $3.000, maar wie is de grootste stijger vandaag?

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Bitcoin (BTC) corrigeert, ethereum (ETH) nét niet bij $3.000, maar wie is de grootste stijger vandaag

Foto: Shutterstock/Marc Bruxelle

Bitcoin (BTC)

De crypto-markt ziet er vandaag toch iets minder rooskleurig uit. Na de plotselinge stijging van vrijdag, zat er weer even hoop in voor bitcoin (BTC), maar de koers bleef gisteren tussen de $57.500 en $58.000 slingeren.

Vanochtend dook bitcoin weer omlaag en verloor zo’n $1.500 in waarde binnen 30 minuten. Waar gisteren de hoop nog was dat we wellicht de $60.000 zouden zien dit weekend, ziet het er nu weer wat somberder uit en is het mogelijk dat we weer onder $56.000 en zelfs $55.000 duiken.

De marktkapitalisatie van alle cryptocurrencies zakt ook iets en staat nu weer onder $2,3 biljoen, al is de daling minder hard dan van bitcoin. Dat suggereert dat wat bitcoin uitstroomt naar altcoins gaat. De dominantie van bitcoin blijft dan ook steeds verder dalen.

Ethereum (ETH)

Ethereum (ETH) vestigde vannacht weer een nieuwe all-time high (ATH) met een prijs van $2.960. Deze week lijkt de ether koers bijna elke dag zijn record te breken. Na het nieuw record zakte de ether koers echter ook weer terug, en op het moment van schrijven komt de koers weer onder $2.900 uit. Een verdere daling zit wellicht vandaag nog in het verschiet.

Altcoins

De correctie in de vroege ochtend zorgt er voor dat de meeste altcoins in de top 100 momenteel rood kleuren. Toch staan veel koersen nog goed in het groen ten opzichte van de afgelopen 24 uur. Het zijn voornamelijk de crypto die deze week sowieso al goed presteerden.

Zo staan exchange tokens als huobi token (HT) en okb (OKB) weer in de plus, de laatste zelfs 18%. Ook stijgen weer decentralized finance (DeFi) tokens als compound (COMP) en maker (MKR) met bijna 10%. Verder stijgt solana (SOL) met 7,5% en zien we fantom (FTM) weer met 10% stijgen. De FTM koers staat bijna 200% in de plus deze week.

Daarnaast zien we prometeus (PROM) grote sprongen maken. Na een stijging van 30% in de afgelopen 24 uur en zelfs 780% in de afgelopen week heeft prometeus nu een marktkapitalisatie boven de $1 miljard. De winnaar van vandaag is nano (NANO) met een stijging van maar liefst 36%.

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Advertentie
Advertentie