Niels Poerwoatmodjo Niels Poerwoatmodjo
10/05/2020 14:45 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 10/05/2020 14:45

Bitcoin (BTC) critici uiten kritiek na crash, claimen dat markt gemanipuleerd wordt

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Bitcoin (BTC) critici uiten kritiek na crash, claimen dat markt gemanipuleerd wordt

Foto: Shutterstock/Marc Bruxelle

BTC-criticus Nouriel Roubini was er als de kippen bij nadat bitcoin (BTC) binnen 7 minuten 15% van zijn waarde verloor. De Nobelprijswinnaar, die ook zeker geen fan van Ethereum (ETH) is, zegt dat ’s werelds grootste cryptocurrency met een marktkapitalisatie van $161 miljard een “complete scam” is die doet denken aan pump-en-dump oplichting.

Bitcoin crasht in 7 minuten met 15% op basis van GEEN nieuws: een volledig gemanipuleerde, door whales gecontroleerde markt waar de meeste transactievolumes (90%) nep zijn omdat exchanges doen alsof ze liquiditeit hebben die ze niet hebben. Enorme pump & dump, spoofing, front running, wash trading! Total Scam!


Volgens onderzoeksbureau CoinMetrics beheren de whales, die in bezit zijn van minstens 1.000 BTC, meer dan 42% het totale aanbod waardoor ze veel macht uitoefenen op de crypto-markt. Daarnaast stelt een onderzoek van Bitwise dat 95% van het handelsvolume op crypto-exchanges nep is. Deze platformen zouden gebruikmaken van wash trading en spoofing om cryptoprijzen te manipuleren. De kritiek van de Roubini is dan ook zeker niet ongegrond en bezit zeker een kern van waarheid, wat ook aangegeven wordt door sommige traders. Volgens hen zou Bitcoin vaker gemanipuleerd.
Roubini, staat er op Twitter niet alleen voor. Ook crypto-criticus, Peter Schiff, staat vaak in de belangstelling als het neerkomt op aanvallen richting BTC of crypto in het algemeen. Óók hij stelt prijsspeculanten op de proef tijdens deze daling, kort voor de halving. De goud-liefhebber en speculant verwacht dat de halvering-hype snel voorbij zal zijn als meer mensen hun order gaan verkopen.

Het lijkt erop dat sommige van de #Bitcoin-speculanten die kochten in afwachting van de halving, niet konden wachten met verkopen. Naarmate meer verkopers verkopen, kunnen de gehoopte winsten voor diegenen die hoopten te kunnen cashen na de halving, al weg zijn.

Deel dit artikel
Niels Poerwoatmodjo

Head of Content Niels kwam in 2017 in aanraking met cryptocurrency. Toegegeven, het duurde even voordat de vonk oversloeg, maar toen dat gebeurde was hij van één ding overtuigd: Iedereen moet in begrijpelijke taal over de wereld van cryptocurrencies en blockchain-technologie kunnen lezen!

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie