Kevin Schijven Kevin Schijven
28/03/2021 07:40 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 28/03/2021 07:40

Bitcoin (BTC) criticus en miljardair draait volledig bij; wil BTC verbieden maar investeert nu groots

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Bitcoin (BTC) criticus en miljardair draait volledig bij wil BTC verbieden maar investeert nu groots

Foto: Shutterstock/Marc Bruxelle

De Noorse miljardair Øystein Stray Spetalen noemde onlangs bitcoin (BTC) nog “complete onzin,” maar heeft nu zelf geïnvesteerd in de cryptocurrency. Dat meldt de Noorse krant Dagens Næringsliv (DN) op 26 maart.

De miljardair haalde nog geen week geleden hard uit naar bitcoin. Hij noemde de crypto extreem milieuonvriendelijk en een enorme verspilling van energie, die net zo veel verbruikt als heel Noorwegen. Vervolgens riep de miljardair op tot een verbod van bitcoin in heel Europa, en zo snel mogelijk.

Nu blijkt uit een interview met Finansavisen dat Spetalen niet alleen geïnvesteerd heeft in bitcoin, hij heeft ook groots geïnvesteerd in de Noorse cryptocurrency-exchange Miraiex, een van de populairste crypto-beurzen van Noorwegen. Spetalen sluit zich aan bij het bestuur van het bedrijf.

De miljardair-investeerder meldt in het interview dat hij een dag na zijn opmerkingen over bitcoin de oprichters van Miraiex had ontmoet. Hij realiseerde toen dat hij het bij het verkeerde eind had. Spetalen voegt daaraan toe dat toen hij hoorde dat Kjell Inge Røkke, ook een Noorse miljardair, in bitcoin had geïnvesteerd, dat hij niet achter kon blijven. “Ik kan het niet verdragen dat Røkke geld verdient en ik niet,” zegt Spetalen.

Rokke lanceerde enkele weken geleden nog het crypto-bedrijf Seetee en investeerde zelf zo’n $50 miljoen in bitcoin. Spetalen geeft toe dat hij niet zoveel heeft geïnvesteerd, maar vertelt niet hoeveel dan wel.

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin's nieuwe record is historisch signaal voor verdere stijging
Gloednieuwe crypto schiet door het dak en stijgt 1100% & trekt aandacht
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Advertentie
Advertentie