Timo Bult Timo Bult
14/08/2019 17:20 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 31/08/2023 13:37

Bitcoin (BTC) daalt mogelijk verder om "gaten CME bitcoin futures op te vullen"

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws

Foto: Shutterstock/Marc Bruxelle

Zoals vanochtend gelezen kon worden op Crypto Insiders is bitcoin (BTC) aan het corrigeren nadat het de afgelopen week nog vlak boven de $12.200 handelde. Volgens de analist “The Cryptomist” kan de bitcoin koers nog een stuk verder gaan dalen. Dit baseert de analist op de grafieken van CME’s bitcoin futures.
Aangezien CME een traditionele beurs is, hebben beleggers er te maken met openings- en sluitingstijden. Zo nu en dan opent bitcoin een stuk hoger dan dat het de dag ervoor sloot. Zodoende ontstaan er soms gaten in de grafiek. Bitcoin heeft in het verleden vaak laten zien de neiging te hebben deze gaten “op te vullen”.


Volgens de analist is het gat bij $10.890 bijna gevuld op het moment dat hij de tweet schreef. Op dit moment zou dit gat dus gevuld zijn. Echter zijn er nog twee gaten over, die bij $8.400 en $11.800. Beide gaten “zullen worden gevuld”, aldus de analist.
Ondertussen zijn traders verdeeld over richting van de koers voor de korte termijn. Volgens een Twitter poll door de bekende analist Josh Rager, waar bijna 4.000 mensen op reageerden, verwacht 50% dat de bodem van de huidige correctie ergens tussen de $10.000 en $11.000 ligt. De andere 50% verwacht echter dat bitcoin nog een stuk verder zal gaan dalen.
crypto_insiders_telegram_bannerVoor nu lijkt bitcoin support te vinden op $10.500. Echter zal de koers mogelijk tussen de $10.700 en $10.800 opnieuw weerstand tegen kunnen gaan komen.
Heb je maandag de nieuwe koersanalyse van onze analist David gemist? Volgens hem is er mogelijk zwaar weer op komst voor bitcoin (BTC)! Klik hier om Davids laatste column te lezen!
Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter. Meediscussiëren? Meld je dan aan voor ons Telegram kanaal.

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Man wint €314 miljoen maar kan fluiten naar fortuin, loterij weigert uitbetaling
Man wint €314 miljoen in loterij maar kan fluiten naar fortuin
Zoveel belasting betaal jij in 2024 over €100.000 aan bitcoin
Zoveel belasting betaal jij in 2024 over €100.000 aan bitcoin
Bitcoin dit jaar naar $150.000, financieel expert legt uit waarom
Bitcoin ontploft en trekt de hele cryptomarkt mee omhoog
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Advertentie
Advertentie