Timo Bult Timo Bult
02/01/2021 07:04 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 02/01/2021 07:04

Bitcoin (BTC) de best presterende institutionele activa, deze altcoin steeg +3.500% in 2020

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Bitcoin (BTC) de best presterende institutionele activa, deze altcoin steeg +3.500% in 2020

Foto: Poetra.RH/Shutterstock

Bitcoin (BTC) heeft in 2020 zijn opmars op de markt doorgezet. Ook in 2020 bracht bitcoin het hoogste rendement voor investeerders, exclusief een aantal kleinere altcoins natuurlijk die het nog beter deden dan BTC. In een tweet laat onderzoeksbedrijf Messari zien welke activaklassen het beste presteerden afgelopen jaar.


In 2020 daalden de olieprijzen behoorlijk, uiteraard als gevolg van de coronapandemie. WTI Crude Oil verloor 22%. Dit valt eigenlijk nog mee wanneer we terugdenken aan maart. Toen ging de olieprijs zelfs negatief! In de loop van het jaar herstelden de olieprijzen weer enigszins maar toch sloot het jaar onder de streep met een verlies van 22%.
Kijken we naar de stijgers dan zien we dat aandelen gemiddeld met 15% zijn gestegen. Ook niet slecht gezien de situatie in de wereld. Toch is te zien dat de veilige havens het stukken beter deden. Zo staat goud 28% in de plus. In de loop van het jaar zagen investeerders hun goud echter nog een stuk hoger in de plus staan. Voor het eerst in 40 jaar doorbrak goud toen namelijk de $2.000.
Toch steekt er een activa weer met kop en schouders bovenuit; bitcoin. De moeder der aller cryptocurrencies steeg maar liefst 318% in waarde. Voor de waaghalzen die precies op de bodem van de dip van de coronacrash hebben ingekocht ziet het er nog beter uit. Zij stonden namelijk op 31 december maar liefst 675% in het groen met hun bitcoin positie.

Welke cryptocurrency steeg het hardst?

Bitcoin is echter maar een van de vele cryptocurrencies op de markt, en bitcoin was zeker niet de hardste stijger van de cryptomarkt. Die trofee wordt binnen gesleept door Celsius Network (CEL) dat in een jaar tijd 3.584% in waarde steeg. Kortom, had je 1 euro in CEL gestopt dan was die ene euro nu 36 euro waard geweest.
Vind hier het hele lijstje met de grootste stijgers binnen de cryptomarkt in 2020.

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie