Bitcoin (BTC) “de beste investeringsoptie van 2019” volgens mainstream media

De Deutsche Bank AG heeft het afgelopen jaar 70 verschillende activa klassen gevolgd. En wat blijkt: bitcoin is de beste investeringsoptie voor 2019! Dit schrijft de Wall Street Journal (WSJ) in een artikel dat op 6 mei werd gepubliceerd.

Vrijwel alle activa-klassen, ruim 90%, boekten in april winsten. Daarbij bleek bitcoin (BTC) het beste te presteren. Het afgelopen jaar konden beleggers met de cryptocurrency een rendement van ruim 50% behalen. Daarachter eindigt ruwe olie met een rendement van ongeveer 35%.

Daarmee presteerde bitcoin beter dan olie, de S&P 500, koper en obligaties. Dat een mainstream mediaplatform deze resultaten benoemd zal daarnaast mogelijk nog een boost voor bitcoin opleveren.

Advertentie

De WSJ benadrukt echter dat de correlatie tussen verschillende markten zorgelijk is. Beleggers proberen namelijk veelal hun portfolio te diversifiëren. Uit de gegevens van de Deutsche Bank blijkt echter dat 90% van de onderzochte activa klassen hetzelfde patroon lijken te volgen.

Waar bitcoin zich eerder nog onafhankelijk van de rest van deze klassen bewoog lijkt bitcoin deze trend nu ook in grote lijnen te volgen. Eind vorig jaar ging zo niet alleen bitcoin onderuit, maar ook de rest van de markten daalden flink. Directeur Onderzoek en hoofd Strategie Azië-Pacific bij Bernstein Research, Michael Parker, stelt in het artikel:

De markten zijn nauwer met elkaar verbonden dan ooit tevoren.

Daarnaast zorgt de huidige situatie op het wereldtoneel, zoals de handelsoorlog tussen de Verenigde Staten en China, ervoor dat het vooruitzicht van de meeste activa klassen niet erg positief is. Of bitcoin deze mogelijke dreigende neerwaartse trend te boven kan blijven is nog maar de vraag. Wel wordt bitcoin nog steeds gezien als een oppotmiddel in economisch instabiele tijden. De huidige opwaartse beweging zou dus gedurende 2019 gewoon doorgezet kunnen gaan worden.

Heb je de wekelijkse bitcoin (BTC) koersanalyse van onze analist David gisteren gemist? Klik dan hier om deze alsnog te lezen!

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter. Meediscussiëren? Meld je dan aan voor ons Telegram kanaal.

Advertentie
Ad
Ad
Bitvavo
Reviewed
€6.699,00 Kopen
1
1
Coinmerce
Reviewed
€6.729,22 Kopen
2
2
SATOS
Reviewed
€6.752,62 Kopen
3
3
Litebit
Reviewed
€6.753,92 Kopen
4
4
Bitonic
Reviewed
€6.769,18 Kopen
5
5
Anycoin Direct
Reviewed
€6.769,89 Kopen
Laatste nieuws