Timo Bult Timo Bult
14/06/2021 17:19 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 14/06/2021 17:19

Bitcoin (BTC) doet aanval op $40.000 na dit goede nieuws, deze top 10 crypto staat 20% in de plus!

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Bitcoin (BTC) doet aanval op $40.000 na dit goede nieuws, deze top 10 crypto staat 20% in de plus!

Foto: Shutterstock/Marc Bruxelle

Na een aantal goede nieuwsberichten vandaag zet de bitcoin (BTC) koers zijn weg omhoog voort. Bitcoin doet op dit moment zelfs een poging om door de $40.000 te breken en de hoop op dat we dan eindelijk een trendommekeer zien wordt steeds sterker. Wat zijn prijszones om in de gaten te houden? Je leest het in deze marktupdate.

Bitcoin (BTC) doet aanval op $40.000

De prijs van bitcoin liet gisteren al wat hoopgevende signalen zien nadat de koers door de middellijn van de Bollinger Bands leek te breken. Die uitbraak zette uiteindelijk door met een aardige versnelling tot gevolg. Ten opzichte van 24 uur geleden staat bitcoin bijna 12% in de plus. De huidige prijs van bitcoin is $40.192 op crypto exchange Coinbase.

Bitcoin wist vandaag even tot de $41.076 te stijgen, maar deze prijszone biedt zoals verwacht sterke weerstand. Met de huidige prijs bevindt bitcoin zich echter wel weer boven de 200-Moving Average (MA) op de 4-uurs grafiek. Daarbij zien we een kleine maar geen explosieve toename van het handelsvolume.

Mocht het de bulls lukken de $40.000 overtuigend te breken dan ligt bij $44.600 het volgende grote obstakel in de vorm van de 50-dagen MA. Daarbij zou een verdere toename van het handelsvolume uiteraard een goed teken zijn dat de beweging sterk genoeg is om het herstel verder door te zetten.

Een deel van het positieve momentum vandaag werd veroorzaakt door uitspraken van de bekende investeerder Paul Tudor Jones. Hij raadt tijdens een uitzending op de Amerikaanse televisiezender CNBC aan om 5% te alloceren aan bitcoin. Hierover lees je in dit artikel meer. Daarnaast kondigde MicroStrategy aan dat het klaarstaat om $500 miljoen aan bitcoins te kopen!

Cryptomarkt trekt weer aan, marktkapitalisatie terug boven $1,7 biljoen

Kijken we naar de rest van de markt dan is te zien dat bitcoin de rest weer met zich mee omhoog trekt. Ethereum (ETH) stijgt 7,5% in waarde terwijl cardano (ADA) en Binance coin (BNB) ieder met 8% in waarde stegen. De grootste stijger van de top 10 is overduidelijk polkadot (DOT). De altcoin staat maar liefst bijna 20% in de plus! Waar deze plotselinge snelle stijging vandaan komt is niet duidelijk, zo zijn er geen grote updates geweest.

Alle cryptocurrencies zijn na een etmaal van stijgingen nu $1,73 biljoen waard, een stijging van 11,3% ten opzichte van 24 uur geleden. Daarbij winnen de altcoins weer wat terrein. De bitcoin dominantie zakt namelijk met 1,1% terug naar 43,5%.

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Advertentie
Advertentie