Timo Bult Timo Bult
14/09/2020 16:41 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 14/09/2020 16:41

Bitcoin (BTC) draait bij en stijgt meer dan $400 in waarde, waar ligt het volgende target?

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Bitcoin (BTC) draait bij en stijgt meer dan $400 in waarde, waar ligt het volgende target

Foto: Shutterstock/Marc Bruxelle

Gisteren kon de bitcoin (BTC) koers de weerstandszone bij $10.600 testen, maar een uitbraak bleef uit en bitcoin zakte weer aanzienlijk terug. Aan het einde van de dag werd echter langzaam duidelijk dat de 50-Moving Average (MA) op de 4-uurs grafiek steun kon bieden en dat heeft uiteindelijk vandaag weer tot een nieuwe positieve beweging geleid.

Bitcoin (BTC) breekt alsnog uit maar stuit nu op deze weerstand

Vandaag in de loop van de middag was namelijk te zien hoe de BTC koers vrij hard begon te stijgen. Vooral rond 15:00 ging het even hard nadat de $10.600 werd gebroken. Al met al steeg bitcoin sinds vanochtend van een prijs van $10.343 naar een high van $10.760.
Daar stuit bitcoin nu op weerstand. Crypto Insider Michiel benoemde de mogelijkheid dat bitcoin hier weerstand zou vinden vanochtend al in zijn bitcoin koersvideo. Naast het feit dat de koers hier in het verleden vaker support en weerstand ondervond, bevindt zich hier op dit moment ook de 100-MA op de 4-uurs grafiek. Daarnaast is de situatie op de lagere tijdsframes wat overbought geraakt na de snelle beweging van vandaag. Een korte periode van consolidatie zou dus niet gek zijn.
Mocht bitcoin iets terugzakken dan zou het positief zijn als de $10.600 wordt getest en deze support het houdt. Bij een doorbraak van het weerstandsniveau waar bitcoin nu vlak onder zit, zou het volgende target bij $11.200 liggen Dit is waar de 200-MA op de 4-uurs grafiek zich nu bevindt. Op het moment van schrijven is de prijs van bitcoin $10.682 op cryptocurrency exchange Coinbase.

Niet alleen bitcoin in het groen

Het is echter niet alleen feest bij bitcoin, ook de altcoins kunnen er namelijk wat van. Zo staat Binance coin (BNB), die onlangs de top 5 binnen kon stijgen, 7,7% in de plus. BNB stijgt hiermee naar een waarde van $33.
Ethereum (ETH) kan met een stijging van 2,6% weer een stukje dichterbij zijn grote obstakel van $400 komen. ETH wordt nu verhandeld voor een prijs van $377,50. De enige daler is op dit moment chainlink (LINK). De nummer 7 staat 0,9% in het rood en is $12,19 waard.

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Bitcoin's nieuwe record is historisch signaal voor verdere stijging
Gloednieuwe crypto schiet door het dak en stijgt 1100% & trekt aandacht
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Advertentie
Advertentie