Timo Bult Timo Bult
15/06/2020 06:26 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 15/06/2020 06:26

Bitcoin (BTC) duikt na saaie periode onder de $9.000, altcoins worden meegetrokken

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Bitcoin (BTC) duikt na saaie periode onder de $9.000, altcoins worden meegetrokken

Foto: Shutterstock/Marc Bruxelle

Sinds 11 juni handelde bitcoin (BTC) zijwaarts. De BTC koers meanderde rondom het prijsniveau van $9.400 en er was vrijwel geen actie te bekennen op de markt. Daar kwam afgelopen nacht verandering toen bitcoin de daling inzette. Met deze daling staan ook de altcoins op dit moment behoorlijk diep in het rood, met een nieuwe binnenkomer in de top 10 tot gevolg.

Bitcoin (BTC) duikt onder de $9.000

Na een periode van zijwaarts handelen, weinig actie en een laag handelsvolume, is de bitcoin koers afgelopen nacht begonnen aan een nieuwe daling. De koers versnelde nadat het door de 50-dagen Moving Average (MA) zakte en bereikte zodoende een low van op dit moment $8.905.
Bitcoin vormde daarmee een lagere low dan de low die het op 11 juni vormde toen de koers hard daalde. Daarnaast zakt bitcoin uit een symmetrisch driehoekspatroon waarin BTC sinds 10 mei handelde. Gezien de onzekere situatie op ook de aandelenmarkten wereldwijd is het verstandig om de prijsniveaus naar beneden in de gaten te houden.
Op de lagere tijdsframes is de situatie op dit moment wat oversold aan het raken. Het is dan ook mogelijk dat bitcoin op de korte termijn in deze zone steun vindt en consolideert. Hierbij is het belangrijkste prijsniveau de support bij $8.800. Mocht de koers verder terugzakken dan zijn er een aantal MA’s die steun kunnen bieden.
Zo bevindt de 50-weken MA zich namelijk bij $8.700. Verder naar beneden bevindt de 200-dagen MA zich bij $8.200 en de 100-dagen MA bij $8.000. Voor nu zijn dit de belangrijkste prijsniveaus om in de gaten te houden. Op het moment van schrijven is de prijs van bitcoin $8.970 op cryptocurrency-exchange Coinbase.

Altcoins kleuren donkerrood

Dan kijken we nog even kort naar de altcoins. Daar is te zien dat de meesten donkerrood kleuren. Zo staat ethereum (ETH) 5,9% in de min en is daarmee nu $222,70 waard. De grootste daler is op dit moment bitcoin SV (BSV), dat 6,4% in het rood staat en $170,50 waard is.
Ten slotte is op plek 10 een nieuwe binnenkomer te zien. De Crypto.com Coin (CRO) daalt relatief gezien minder hard en kon de afgelopen tijd aardig stijgen. Hierdoor kon het cardano (ADA), dat bijna 10% in de min staat, van de 10e plek afstoten.

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Advertentie
Advertentie