Home Nieuws Bitcoin nieuws 'Bitcoin (BTC) een geloofwaardig bezit om in te investeren,' volgens Deutsche Bank...

‘Bitcoin (BTC) een geloofwaardig bezit om in te investeren,’ volgens Deutsche Bank strategist

Met bitcoin (BTC) dik in de plus zien steeds meer investeerders in dat bitcoin toch echt een serieus investeringsinstrument is geworden. Nu beginnen zelfs ook banken in te zien dat bitcoin steeds serieuzer wordt genomen, wat onder andere blijkt uit recente uitspraken van Jim Reid, hoofd global fundamental credit strategy van Deutsche Bank.

- Advertentie -

In een bijdrage aan Zerohedge deed de Reid een aantal interessante uitspraken. Zo schreef hij dat er een opvallende divergentie is ontstaan tussen goud, zilver en bitcoin:

“Een van de eigenaardigheden was de dramatische divergentie tussen Goud (-3,6%) en Zilver (-4,4%) enerzijds en Bitcoin (+13,4%) anderzijds. Bitcoin is van de ene op de andere dag nog eens +3% gestegen en lijkt zijn eigen momentum te creëren. Het is de afgelopen zes weken met meer dan 70% gestegen, omdat steeds meer beleggers het beginnen te zien als een geloofwaardig bezit om in te investeren.”

Reid voegt daar aan toe dat “er een toenemende vraag lijkt te zijn om Bitcoin te gebruiken, waar goud vroeger werd gebruikt om dollarrisico, inflatie en andere zaken af te dekken.”

Onlangs deed de CEO van het Amerikaanse Citibank ook al een aantal bullish uitspraken. In een uitgelekt document schreef hij te verwachten dat de bitcoin prijs wel eens tot $318.000 kan gaan stijgen in 2021. Wel staat de CEO erom bekend vaak wilde voorspellingen te doen.

- Advertentie -

BITCOIN KOPEN

Ad
Bitvavo
Reviewed
€14.722,70 Kopen
1
Bitonic
Reviewed
€14.756,90 Kopen
2
Bitcoinmeester
Reviewed
€14.803,00 Kopen
3
Litebit
Reviewed
€14.839,90 Kopen
4
SATOS
Reviewed
€15.002,10 Kopen
Laatste nieuws

– Advertentie –

Expert analyses

Bitcoin koers dipt omlaag! Tijd voor paniek of voor nieuwe kansen?!

Het lijkt de afgelopen 24 uur wel alsof Pietje Paniek heel veel broertjes en zusjes heeft gekregen. De bitcoin koers heeft zich tot op...