Timo Bult Timo Bult
19/11/2020 15:55 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 19/11/2020 15:55

'Bitcoin (BTC) een geloofwaardig bezit om in te investeren,' volgens Deutsche Bank strategist

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Bitcoin (BTC) een geloofwaardig bezit om in te investeren, volgens Deutsche Bank strategist

Foto: Shutterstock/Marc Bruxelle

Met bitcoin (BTC) dik in de plus zien steeds meer investeerders in dat bitcoin toch echt een serieus investeringsinstrument is geworden. Nu beginnen zelfs ook banken in te zien dat bitcoin steeds serieuzer wordt genomen, wat onder andere blijkt uit recente uitspraken van Jim Reid, hoofd global fundamental credit strategy van Deutsche Bank.
In een bijdrage aan Zerohedge deed de Reid een aantal interessante uitspraken. Zo schreef hij dat er een opvallende divergentie is ontstaan tussen goud, zilver en bitcoin:

“Een van de eigenaardigheden was de dramatische divergentie tussen Goud (-3,6%) en Zilver (-4,4%) enerzijds en Bitcoin (+13,4%) anderzijds. Bitcoin is van de ene op de andere dag nog eens +3% gestegen en lijkt zijn eigen momentum te creëren. Het is de afgelopen zes weken met meer dan 70% gestegen, omdat steeds meer beleggers het beginnen te zien als een geloofwaardig bezit om in te investeren.”

Reid voegt daar aan toe dat “er een toenemende vraag lijkt te zijn om Bitcoin te gebruiken, waar goud vroeger werd gebruikt om dollarrisico, inflatie en andere zaken af te dekken.”
Onlangs deed de CEO van het Amerikaanse Citibank ook al een aantal bullish uitspraken. In een uitgelekt document schreef hij te verwachten dat de bitcoin prijs wel eens tot $318.000 kan gaan stijgen in 2021. Wel staat de CEO erom bekend vaak wilde voorspellingen te doen.

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin stijgt hard voorbij $72.000, markt reageert explosief
Nieuwe cryptomunt ontploft en klimt met 231% op eerste handelsdag
Advertentie
Advertentie