Timo Bult Timo Bult
16/12/2020 12:00 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 16/12/2020 12:00

Bitcoin (BTC) een van de meest "crowded trades," worden institutionele investeerders eindelijk wakker?

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Bitcoin (BTC) een van de meest crowded trades, worden institutionele investeerders eindelijk wakker?

Foto: Shutterstock/Marc Bruxelle

Uit een recent onderzoek van de Bank of America blijkt dat grote investeerders bitcoin (BTC) een van de “meest drukke trades” van dit moment vinden. Daarnaast kwam er ook nog ander goed nieuws uit het onderzoek!
De Global Fund Manager Survey werd gehouden in de periode van 4 tot 10 december. 217 fondsbeheerders die samen meer dan een half miljard dollar beheren werd gevraagd over hun ervaringen op de markt. Het doel van het onderzoek is om bepaalde actuele trends te herkennen.
In het onderzoek is een drukke trade, of “crowded trade” een investering die populair is waardoor veel investeerder erin springen. Veruit de populairste investering van dit moment is een long (bullish) investering in tech-aandelen. Op plek twee staat een investering die typerend is voor het huidige sentiment.
Dat is namelijk een short (bearish) investering in de Amerikaanse dollar. De angst voor inflatie is gedurende het afgelopen jaar steeds groter geworden doordat de centrale bank geld blijft printen. Zodoende hoopt het de Amerikaanse economie te kunnen ondersteunen die ernstig getroffen is door de uitbraak van het coronavirus.
Op plek drie staat vervolgens een opvallende naam: Bitcoin! Terwijl in november slechts 5% van de respondenten bitcoin als een crowded trade zag, is dat percenage in de maand erop snel gestegen naar ongeveer 15%.


Gisteren was op Crypto Insiders nog over een ander onderzoek te lezen. Dat onderzoek onthulde misschien een ietwat verrassende verwachting omtrent de bitcoin prijs.

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie