Shane Kuijpers
16/06/2021 12:45 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 16/06/2021 12:45

Bitcoin (BTC) en andere crypto populairder dan aandelen bij Britten: “Wereld is crypto-gek geworden”

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Bitcoin (BTC) en andere crypto populairder dan aandelen bij Britten Wereld is crypto-gek geworden

Foto: Shutterstock/Marc Bruxelle

Bitcoin (BTC) en cryptocurrencies worden steeds populairder in Groot-Brittanië. Een enquête wees uit dat meer Britten in crypto hebben geïnvesteerd dan in traditionele aandelen, over het afgelopen jaar genomen.

Uit onderzoek van de Britse investeringsfirma AJ Bell bleek dat 7% van de Britse volwassen respondenten in de afgelopen 12 maanden heeft geïnvesteerd in crypto. Het percentage dat in aandelen heeft belegd ligt met 5% dus lager. 

In totaal deden er 1.269 respondenten aan het onderzoek. Laith Kalaf, financieel analist bij AJ Bell kwam tot de volgende conclusie:

“Wanneer meer mensen cryptocurrency kopen dan investeren op de aandelenmarkt, moet je concluderen dat de wereld crypto-gek is geworden.” 

De enquête gaf nog een aantal andere inzichten. Zo is het overgrote deel van de crypto beleggers mannelijk en onder de 35 jaar. Daarnaast gaf 71% aan dat ze winst hebben behaald, een fors percentage dus. Een kleinere groep van 12% staat op verlies. 

In maart kwam Parliament Street al met een crypto onderzoek onder Britse investeerders. Hoewel de helft van de respondenten toen een BTC prijs van $70.000 verwachtte, bleek toch dat de meerderheid van dat onderzoek nog eerder voor goud of aandelen zou kiezen dan cryptocurrencies. Een conclusie die dus haaks staat op die van AJ Bell. Belangrijke reden hiervoor was dat een gedeelte het gevoel had de boot al te hebben gemist.

Khalaf merkte het vertrouwen op bij jongere mensen, maar geeft aan zelf wel sceptisch te zijn.

“Het lijkt er zeker op dat sommige consumenten in het diepe springen met cryptocurrencies, voordat ze leren hoe ze in ondieper water moeten zwemmen.”

Als toevoeging raadt hij investeerders aan om een gediversifieerde portefeuille te beheren. Hiermee bedoelt hij zowel digitale als traditionele activa. De focus enkel en alleen op cryptocurrency leggen is te risicovol volgens hem. Hij is bang met name de jeugd hierdoor financiële schade op kan lopen.

Deel dit artikel
Shane Kuijpers

Shane is begin 2020 voor het eerst echt in contact gekomen met cryptocurrency. Waar het begon als een soort hobby is het ondertussen een dagelijkse bezigheid voor hem. Hij volgt de laatste ontwikkelingen op de voet en kijkt niet alleen met grote interesse naar Bitcoin, maar ook naar tal van altcoins. Veel uiteenlopende projecten maken dat de mogelijkheden met crypto eindeloos zijn en om die reden zal crypto ook in de toekomst onderdeel zijn in het leven van Shane. Shane is naast auteur bij Crypto Insiders ook student International Business.

Net binnen
Trending
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Bitcoin's nieuwe record is historisch signaal voor verdere stijging
Gloednieuwe crypto schiet door het dak en stijgt 1100% & trekt aandacht
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Advertentie
Advertentie