Shane Kuijpers
02/08/2021 06:28 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 02/08/2021 06:28

Bitcoin (BTC) en andere cryptocurrencies vormen een bedreiging voor de Amerikaanse dollar, aldus deze econoom

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Bitcoin (BTC) en andere cryptocurrencies vormen een bedreiging voor de Amerikaanse dollar, aldus deze econoom

Foto: Shutterstock/Marc Bruxelle

Econoom Steve Moore is van mening dat bitcoin (BTC) een grote bedreiging vormt voor de Amerikaanse dollar. Ook spreekt hij over het feit dat bitcoin, evenals veel andere cryptocurrencies, voordelen heeft ten opzichte van central bank digital currencies (CBDC’s).

Recentelijk gaf Moore in een interview met Kitco News aan dat hij niet denkt dat hijzelf nog gaat meemaken dat de USD zijn status als reservemunt gaat verliezen. Wel is Moore ervan overtuigd dat met name bitcoin deze status kan gaan uitdagen:

“Ik denk dat cryptocurrencies als bitcoin en vele andere een echte bedreiging – en een welkome bedreiging – voor de dollar zijn. Ik denk dat dit hier is om te blijven. Het is een ongelooflijk positieve zaak omdat het een disciplinerende werking zal hebben op deze centrale bankiers, die nu het gevoel hebben dat ze de wereldeconomie besturen.”

In het interview had Moore het ook over de rol van de Amerikaanse overheid wat betreft het reguleren van crypto, nadat dat daar naar werd gevraagd. Steve denkt dat de overheid uiteindelijk een hardere houding zal aannemen ten opzichte van bitcoin en andere cryptocurrencies:

“Omdat ze doodsbang zijn. Wat willen overheidsfunctionarissen? Controle. Ze kunnen deze dingen zoals Bitcoin niet controleren… Dat is precies waarom, als je van vrijheid en houdt, je voor dit soort alternatieve munteenheden zou moeten zijn.”

Grayscale’s bitcoin ETF ‘halveert’, vlak voor BTC halving
  • icon-bitcoin
    Bitcoin nieuws

Je privacy beschermen met bitcoin

Privacy is ook een van de redenen waarom crypto een uitstekend alternatief biedt voor CBDC’s, volgens Moore. Overheden kunnen dan namelijk niet het koopgedrag van de burgers volgen.

“Het is niet zo, omdat je niet wil dat de overheid weet hoe je je geld uitgeeft, dat je een crimineel bent… Er zijn heel legitieme redenen waarom ik, als individu, mijn privacy wil hebben van de overheid. Dat is waar deze andere cryptocurrencies in het spel komen, en dat is precies waar ze gaan concurreren met, potentieel, deze digitale centrale bank munteenheden.”

Een tijdje terug was op Crypto Insiders te lezen dat Edward Chancellor, een bekende Britste financiële columnist en investeerder, er juist van overtuigd is dat CBDC’s het einde zullen betekenen voor BTC. De tijd zal leren wie er uiteindelijk gelijk gaat hebben.

Deel dit artikel
Shane Kuijpers

Shane is begin 2020 voor het eerst echt in contact gekomen met cryptocurrency. Waar het begon als een soort hobby is het ondertussen een dagelijkse bezigheid voor hem. Hij volgt de laatste ontwikkelingen op de voet en kijkt niet alleen met grote interesse naar Bitcoin, maar ook naar tal van altcoins. Veel uiteenlopende projecten maken dat de mogelijkheden met crypto eindeloos zijn en om die reden zal crypto ook in de toekomst onderdeel zijn in het leven van Shane. Shane is naast auteur bij Crypto Insiders ook student International Business.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Advertentie
Advertentie