Kevin Schijven Kevin Schijven
05/05/2021 08:11 3 min. leestijd
Bijgewerkt op 05/05/2021 08:11

Bitcoin (BTC) en ethereum (ETH) dalen terwijl dogecoin (DOGE) en andere altcoins hard stijgen

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Bitcoin (BTC) en ethereum (ETH) dalen terwijl dogecoin (DOGE) en andere altcoins hard stijgen

Foto: Shutterstock/Marc Bruxelle

Gisteren zat de euforie er even goed in en dat wordt natuurlijk vervolgd met een dag van correcties. De marktkapitalisatie van de cryptocurrency markt stond gisteren op bijna $2,4 biljoen, maar zakte vannacht even naar $2,25 biljoen. Inmiddels staat deze weer boven $2,3 biljoen, maar voor hoe lang?

Bitcoin (BTC)

Bitcoin (BTC) dook gisterenavond onder $54.000 uit en dat gebeurde afgelopen nacht wederom. Heel even wist bitcoin de weg terug te vinden naar $55.500, maar dat was van korte duur. Het lukte bitcoin niet om hier support te vinden en langzamerhand zakt de koers weer richting $54.000. De dominantie van bitcoin daalt vandaag zelfs onder 44% en een verdere daling zit wellicht in het verschiet.

Ethereum (ETH)

De enorme rally van ethereum (ETH) lijkt wellicht even ten einde te zijn. Gisteren werd de $3.500 een heel stuk sneller bereikt dan verwacht, maar daarna kelderde de koers dan ook weer in een ruk terug naar $3.200. Vervolgens slingerde de ether koers een paar keer heen en weer tussen de $3.440 en $3.240. Gaat de ether koers hier een bodem vinden en zich klaarmaken voor een nieuwe stijging of zakt de koers eerst nog verder terug?

Correcties

Vandaag zien we onder de rest van de altcoins veel correcties, vooral onder de grootste stijgers van de afgelopen week. Decentralized finance (DeFi) tokens als compound (COMP) en maker (MKR) zakken bijna 10%, ook aave (AAVE), venus (VXS), avalanche (AVAX) staan in het rood. Daarnaast zien we polygon (MATIC), waves (WAVES), hamony (ONE) en huobi token (HBT), die vorige week nog grote sprongen maakten, vandaag in de min staan.

Stijgers

Toch zien we vandaag ook enkele crypto het heel goed doen. De rally van ethereum lijkt over te zijn geslagen naar zijn kleine broertje: ethereum classic (ETC). De ETC koers staat vandaag maar liefst 50% in de plus en vestigt een nieuwe all-time high (ATH) rond $80. Chainlink (LINK) is zojuist voor het eerst voor $50 gebroken na een stijging van 25%. Dash (DASH) pakt vandaag bijna 20%, litecoin (LTC) brak gisteren weer door $300 en staat 15% in de plus en EOS (EOS) maakte vanochtend een behoorlijke sprong omhoog. Daarnaast zien we telcoin (TEL) de top 100 binnenkomen na een stijging van meer dan 200% deze week.

Dogecoin (DOGE)

De dogecoin (DOGE) hype is weer helemaal terug. Gisteren steeg de “meme crypto” als een raket en afgelopen nacht bleef dat doorzetten. Dogecoin heeft zojuist weer een nieuwe ATH gevestigd van $0,68 na een stijging van 50% in de afgelopen 24 uur. De snelheid van deze stijging lijkt nu iets af te nemen, maar er zit wellicht nog meer in het verschiet. Gaat het dogecoin dan toch lukken om $1 te bereiken? Members van Crypto Insiders kunnen hierover een uitgebreidere analyse van Michiel bekijken!

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Bitcoin's nieuwe record is historisch signaal voor verdere stijging
Gloednieuwe crypto schiet door het dak en stijgt 1100% & trekt aandacht
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Advertentie
Advertentie