Bitcoin kopen? Momenteel het goedkoopst bij Bitvavo

Bitcoin (BTC) en Ethereum (ETH) hebben samen al bijna $1,3 biljoen afgewikkeld in 2020

Bitcoin (BTC) en Ethereum (ETH) hebben samen al bijna $1,3 biljoen afgewikkeld in 2020. Dat meldt Ryan Watkins, onderzoeker bij blockchain-analysebedrijf Messari, op 21 juli:

- Advertentie -

Bitcoin heeft dit jaar al $729 miljard afgewikkeld en ether $128 miljard. Stablecoins tellen ook sterk mee met $47 miljard aan afwikkelingen op bitcoin en zelfs $337 miljard op Ethereum. Samen is dat $1,241 biljoen aan afwikkelingen op beide openbare cryptocurrency-netwerken.

Veel mensen denken dat openbare blockchains zijn mislukt als betalingssystemen. Dit klopt gewoon niet. Het typische argument luidt: “je kunt geen kopje koffie kopen met bitcoin” en “cryptocurrencies zijn te volatiel om als ruilmiddel te dienen.” Beide premissen zijn niet helemaal onnauwkeurig, maar de conclusie is.

Aldus Watkins, die zegt dat deze kritiek er “$1,3 biljoen naast zit.” Volgens de onderzoeker zit de misvatting in wat voor soort betalingssystemen deze blockchains zijn. Ze worden vaak vergeleken met netwerken als VISA, maar lijken veel meer op grote afwikkelsystemen als Fedwire.

Het doel van deze systemen is om betalingen volledig te garanderen, zodat ze niet kunnen worden afgewezen, teruggeboekt of terugbetaald zonder toestemming van de ontvanger, en het is de bedoeling dat ze onmiddellijk worden afgehandeld.

Sterke zekerheidsgaranties zijn een noodzaak voor openbare blockchains, omdat ze betalingen tussen niet-vertrouwende en mogelijk onbekende partijen moeten garanderen. Deze afwikkelingsgaranties vormen de kern van wat het mogelijk maakt dat openbare blockchains wereldwijd kunnen worden geschaald.

Jonathan Gabler, directeur bij BlockScience is het met Watkins eens en denkt dat het beter zou zijn als we deze openbare blockchains afwikkelsystemen noemen in plaats van betaalsystemen:

Onlangs meldde Watkins nog dat door de opkomst van stablecoins nu meer waarde per dag wordt afgewikkeld op Ethereum dan op Bitcoin. Begin deze maand kwam nog naar buiten dat de marktkapitalisatie van Tether (USDT), de grootste stablecoin op de markt, nu $10 miljard voorbij is.

- Advertentie -

BITCOIN KOPEN

Ad
SATOS
Reviewed
€9.417,08 Kopen
1
Bitvavo
Reviewed
€9.302,00 Kopen
2
Bitonic
Reviewed
€9.355,64 Kopen
3
Litebit
Reviewed
€9.375,10 Kopen
4
Bitcoinmeester
Reviewed
€9.458,39 Kopen

BITCOIN KOPEN

Ad
SATOS
Reviewed
€9.417,08 Kopen
1
Bitvavo
Reviewed
€9.302,00 Kopen
2
Bitonic
Reviewed
€9.355,64 Kopen
3
Litebit
Reviewed
€9.375,10 Kopen
4
Bitcoinmeester
Reviewed
€9.458,39 Kopen

Laatste nieuws

Expert analyses

Bitcoin koers bullish scenario en een toevlucht in goud?

In deze bijzondere tijd is er absoluut ook een bullish scenario te bedenken voor de bitcoin koers. Waar er op dit moment maar geld...