Bitcoin (BTC) en Ethereum (ETH) zien steeds meer ontwikkelaars, kleinere projecten juist minder

De cryptocurrency sector ziet er zeer gezond uit volgens een nieuw onderzoeksrapport van Electric Capital, gepubliceerd op 10 december.

Het blockchain onderzoeksbureau meldt in het rapport dat het aantal ontwikkelaars in de sector enorm is toegenomen de afgelopen tijd.

“Ontwikkelaars zijn een van de signalen van kwaliteit in een crypto-ecosysteem. Om netwerkbeveiliging of applicaties te hebben, moeten ontwikkelaars bouwen. Veel projecten, zoals smart contract platforms, zijn afhankelijk van ontwikkelaars die zich bij hun ecosysteem aansluiten om succesvol te zijn.”

Aldus Maria Shen, die het rapport heeft opgesteld. Het rapport meldt dat maar liefst 1.500 nieuwe ontwikkelaars de crypto-sector elke maand instappen, en dat deze toestroom verbonden lijkt te zijn met de stijgende koersen in de markt.

Er is daarnaast een trend te zien waarbij de grotere projecten een toename zien van ontwikkelaars, maar de kleinere projecten juist een afname. Van de top 200 grootste blockchain-netwerken qua marktwaarde staat het aantal ontwikkelaars op een all-time high (ATH), terwijl het buiten deze top 200 het aantal met 30% is afgenomen sinds 2018.

Avichal Garg van Electric Capital heeft een samenvatting van het onderzoek gemaakt en meldt dat 80% van de huidige ontwikkelaars pas in de afgelopen drie jaar de sector zijn ingestapt en nu voor het eerst een bull-markt meemaken.

Bitcoin & Ethereum

Bitcoin (BTC) en Ethereum (ETH) zien over het algemeen de meeste activiteit. Het aantal maandelijkse actieve ontwikkelaars op Bitcoin is met maar liefst 70% toegenomen sinds 2017. Voor Ethereum is dat zelfs 215%, het ETH-netwerk ziet meer dan 300 nieuwe ontwikkelaars per maand aansluiten.

Ook de decentralized finance (DeFi) markt, dat voornamelijk op Ethereum draait, is dit jaar geëxplodeerd. Het aantal actieve DeFi ontwikkelaars is met 67% toegenomen sinds januari 2020.

Een van de meest opvallende DeFi projecten is Yearn Finance. Het project heeft meer dan 40 actieve ontwikkelaars elke maand en heeft dat in minder dan een jaar bereikt. Normaliter duurt het meer dan twee jaar om dat punt te bereiken.

Vergelijk de beste bitcoin aanbieders
Ad
SATOS
€29.615,90 Kopen
1
Bitvavo
€29.080,50 Kopen
2
Litebit
€29.404,40 Kopen
3
Bitcoinmeester
€29.463,40 Kopen
Meer nieuws

Polkadot (DOT) en cardano (ADA) stijgen hard terwijl bitcoin (BTC) consolideert; altcoin seizoen gestart?

Terwijl de prijs van bitcoin (BTC) verder consolideert, waren het de afgelopen 24 uur de altcoins die enorm konden stijgen. Het is weer polkadot...

Bitcoin (BTC) is het enige waar grote investeerders interesse in hebben, volgens NYDIG CEO

Steeds meer institutionele beleggers en bedrijven betreden de cryptocurrency markt. Maar in welke cryptocurrencies zijn deze investeerders geïnteresseerd? Volgens Robert Gutmann, CEO van NYDIG,...

De toekomst van de iGamingbranche en cryptocurrency

In 1972 werd de Magnavox Odyssey voor het eerst geproduceerd, een relatief eenvoudige spelcomputer voor thuis, waar je zelfs tegenwoordig mee het online casino...

Cryptocurrency exchange Kraken verwijdert ripple (XRP)

Weer een tegenslag voor ripple (XRP). De grote cryptocurrency exchange Kraken heeft namelijk besloten om de altcoin van zijn platform te verwijderen voor Amerikaanse...

Timo’s take: Bitcoin (BTC) raket krijgt nieuwe brandstof van Joe Biden

De bitcoin (BTC) koers is gedurende de pandemie tot ongekende hoogtes gestegen. De stijging gaat gepaard met een versnellende adoptie van institutionele investeerders die...

Tesla CEO Elon Musk praat weer over bitcoin (BTC), en cryptocurrency scams met zijn beeltenis nemen weer toe

Tesla en SpaceX CEO Elon Musk praat weer over bitcoin (BTC) op Twitter en dat trekt natuurlijk weer veel aandacht. Eerder deze week zei...