Kevin Schijven Kevin Schijven
12/12/2020 14:36 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 12/12/2020 14:36

Bitcoin (BTC) en Ethereum (ETH) zien steeds meer ontwikkelaars, kleinere projecten juist minder

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Bitcoin (BTC) en Ethereum (ETH) zien steeds meer ontwikkelaars, kleinere projecten juist minder

Foto: Shutterstock/Marc Bruxelle

De cryptocurrency sector ziet er zeer gezond uit volgens een nieuw onderzoeksrapport van Electric Capital, gepubliceerd op 10 december.
Het blockchain onderzoeksbureau meldt in het rapport dat het aantal ontwikkelaars in de sector enorm is toegenomen de afgelopen tijd.

“Ontwikkelaars zijn een van de signalen van kwaliteit in een crypto-ecosysteem. Om netwerkbeveiliging of applicaties te hebben, moeten ontwikkelaars bouwen. Veel projecten, zoals smart contract platforms, zijn afhankelijk van ontwikkelaars die zich bij hun ecosysteem aansluiten om succesvol te zijn.”

Aldus Maria Shen, die het rapport heeft opgesteld. Het rapport meldt dat maar liefst 1.500 nieuwe ontwikkelaars de crypto-sector elke maand instappen, en dat deze toestroom verbonden lijkt te zijn met de stijgende koersen in de markt.
Er is daarnaast een trend te zien waarbij de grotere projecten een toename zien van ontwikkelaars, maar de kleinere projecten juist een afname. Van de top 200 grootste blockchain-netwerken qua marktwaarde staat het aantal ontwikkelaars op een all-time high (ATH), terwijl het buiten deze top 200 het aantal met 30% is afgenomen sinds 2018.
Avichal Garg van Electric Capital heeft een samenvatting van het onderzoek gemaakt en meldt dat 80% van de huidige ontwikkelaars pas in de afgelopen drie jaar de sector zijn ingestapt en nu voor het eerst een bull-markt meemaken.

Bitcoin & Ethereum

Bitcoin (BTC) en Ethereum (ETH) zien over het algemeen de meeste activiteit. Het aantal maandelijkse actieve ontwikkelaars op Bitcoin is met maar liefst 70% toegenomen sinds 2017. Voor Ethereum is dat zelfs 215%, het ETH-netwerk ziet meer dan 300 nieuwe ontwikkelaars per maand aansluiten.


Ook de decentralized finance (DeFi) markt, dat voornamelijk op Ethereum draait, is dit jaar geëxplodeerd. Het aantal actieve DeFi ontwikkelaars is met 67% toegenomen sinds januari 2020.
Een van de meest opvallende DeFi projecten is Yearn Finance. Het project heeft meer dan 40 actieve ontwikkelaars elke maand en heeft dat in minder dan een jaar bereikt. Normaliter duurt het meer dan twee jaar om dat punt te bereiken.

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Bitcoin's nieuwe record is historisch signaal voor verdere stijging
Gloednieuwe crypto schiet door het dak en stijgt 1100% & trekt aandacht
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Advertentie
Advertentie