Bitcoin kopen? Momenteel het goedkoopst bij Bitvavo

Bitcoin (BTC) en Tesla (TSLA) meest bekeken charts op TradingView

Mocht je de traditionele financiële markten volgen of überhaupt het nieuws lezen, dan is de kans groot dat je de financiële koers van Tesla (TSLA) voorbij hebt zien komen. Bitcoin (BTC) is namelijk niet de enige grote uitblinker van dit jaar, het digitale goud deelt de spotlight met Tesla, die een immense groei heeft meegemaakt de laatste maanden.

Deze verdiende populariteit van beiden is dan ook terug te vinden in de gegevens van TradingView. Zij maakte dinsdag namelijk bekend dat de twee activa het meest bekeken waren op hun platform.

- Advertentie -

Doordat het toekomstperspectief en adoptie van elektrische voertuigen in een stroomversnelling kwam, steeg het aandeel van Tesla van $402 op 1 januari, naar $1.638 op het moment van schrijven. In dezelfde periode steeg bitcoin van $7.400 naar bijna $11.800.

“Sinds het begin van het jaar is de koers van Tesla bijna verdrievoudigd. Ondertussen is Bitcoin tot nu toe met 60% gestegen”

Volgens TradingView is er een zichtbare verdeling van de voorkeur per Amerikaanse staat. Zo zou het zuidoosten de voorkeur geven aan Forex, terwijl de westkust van Californië, Washington en Oregon neigen bitcoin de voorkeur te geven. Hieruit concludeert het bedrijf dat de Westkust het meest van crypto houdt.

Ondanks dat Tesla aandelen wereldwijd het meest werden gebruikt voor shorts, hield dit de stijging niet tegen. Het steeg zo hard zelfs dat CEO Elon Musk stelde dat het aandeel te veel waard zou zijn, en zelfs daarna steeg het aandeel met nog eens 127%.

In diezelfde tijd heeft bitcoin ook niet stilgezeten en steeg de digitale valuta met 36%. Inmiddels trekt bitcoin de aandacht van veel traditionele investeerders, zo heeft Dave Portnoy, oprichter van sportblog Barstool Sports aangegeven naar zijn 1,7 miljoen online volgers dat hij nu in bezit is van $1 miljoen in bitcoins. Met de support van zijn volgers, die vaak discussiëren over aandelen, zet bitcoin een volgende stap naar de massa adoptie van crypto.

- Advertentie -

BITCOIN KOPEN

Ad
SATOS
Reviewed
€9.276,05 Kopen
1
Bitvavo
Reviewed
€9.157,84 Kopen
2
Bitcoinmeester
Reviewed
€9.166,17 Kopen
3
Bitonic
Reviewed
€9.237,15 Kopen
4
Litebit
Reviewed
€9.237,38 Kopen

BITCOIN KOPEN

Ad
Bitvavo
Reviewed
€9.157,84 Kopen
1
Bitcoinmeester
Reviewed
€9.166,17 Kopen
2
Bitonic
Reviewed
€9.237,15 Kopen
3
Litebit
Reviewed
€9.237,38 Kopen
4
SATOS
Reviewed
€9.276,05 Kopen

Laatste nieuws

Expert analyses

Bitcoin koers bullish of bearish? The big squeeze

Wat leven we toch in een turbulente periode! Waar je vandaag denkt 'Ah, zit dat zo!', moet je oppassen dat je morgen niet compleet...