Rico Engelbarts
15/08/2020 11:08 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 15/08/2020 11:08

Bitcoin (BTC) en Tesla (TSLA) meest bekeken charts op TradingView

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Bitcoin (BTC) en Tesla (TSLA) meest bekeken charts op TradingView

Foto: Shutterstock/Marc Bruxelle

Mocht je de traditionele financiële markten volgen of überhaupt het nieuws lezen, dan is de kans groot dat je de financiële koers van Tesla (TSLA) voorbij hebt zien komen. Bitcoin (BTC) is namelijk niet de enige grote uitblinker van dit jaar, het digitale goud deelt de spotlight met Tesla, die een immense groei heeft meegemaakt de laatste maanden.
Deze verdiende populariteit van beiden is dan ook terug te vinden in de gegevens van TradingView. Zij maakte dinsdag namelijk bekend dat de twee activa het meest bekeken waren op hun platform.
Doordat het toekomstperspectief en adoptie van elektrische voertuigen in een stroomversnelling kwam, steeg het aandeel van Tesla van $402 op 1 januari, naar $1.638 op het moment van schrijven. In dezelfde periode steeg bitcoin van $7.400 naar bijna $11.800.

“Sinds het begin van het jaar is de koers van Tesla bijna verdrievoudigd. Ondertussen is Bitcoin tot nu toe met 60% gestegen”

Volgens TradingView is er een zichtbare verdeling van de voorkeur per Amerikaanse staat. Zo zou het zuidoosten de voorkeur geven aan Forex, terwijl de westkust van Californië, Washington en Oregon neigen bitcoin de voorkeur te geven. Hieruit concludeert het bedrijf dat de Westkust het meest van crypto houdt.
Ondanks dat Tesla aandelen wereldwijd het meest werden gebruikt voor shorts, hield dit de stijging niet tegen. Het steeg zo hard zelfs dat CEO Elon Musk stelde dat het aandeel te veel waard zou zijn, en zelfs daarna steeg het aandeel met nog eens 127%.


In diezelfde tijd heeft bitcoin ook niet stilgezeten en steeg de digitale valuta met 36%. Inmiddels trekt bitcoin de aandacht van veel traditionele investeerders, zo heeft Dave Portnoy, oprichter van sportblog Barstool Sports aangegeven naar zijn 1,7 miljoen online volgers dat hij nu in bezit is van $1 miljoen in bitcoins. Met de support van zijn volgers, die vaak discussiëren over aandelen, zet bitcoin een volgende stap naar de massa adoptie van crypto.

Deel dit artikel
Rico Engelbarts

Head of Partnerships Rico kwam in 2013 in aanraking met Bitcoin. Een vriend van hem vertelde hem toentertijd met veel enthousiasme over het decentrale aspect van Bitcoin; een concept wat Rico’s interesse niet meteen wekte.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie