Timo Bult Timo Bult
07/10/2020 07:54 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 07/10/2020 07:54

Bitcoin (BTC) en traditionele markten krijgen een klap van Trump via Twitter

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Bitcoin (BTC) en traditionele markten krijgen een klap van Trump via Twitter

Foto: Shutterstock/Marc Bruxelle

De bitcoin (BTC) koers kreeg gisteren opnieuw een behoorlijke klap te verduren. Opnieuw was het nieuws omtrent de Amerikaanse president Donald Trump dat voor een flinke schok zorgde. Positief is echter dat bitcoin vooralsnog boven een belangrijke support zone blijft handelen!

Trump tweet, markt crasht

Bitcoin handelde 24 uur geleden nog rond een prijs van $10.769, maar in de loop van de dag zakte de koers iets terug. Rond 20:00 versnelde deze neerwaartse beweging echter plotseling, en dat kwam allemaal door de man in het Witte Huis.
Hij tweette namelijk dat hij niet langer zal onderhandelen over een stimuleringspakket. Dit pakket zou de economie van de VS een duwtje in de rug moeten geven nadat het coronavirus voor flinke problemen heeft gezorgd. Dit nieuws zorgde er natuurlijk voor dat de onzekerheid over de toekomst enorm toenam.

“Ik heb mijn vertegenwoordigers opgedragen te stoppen met onderhandelen tot na de verkiezingen, wanneer we, onmiddellijk nadat ik gewonnen heb, een belangrijke stimuleringswet zullen aannemen die zich richt op hardwerkende Amerikanen en kleine bedrijven.”


Deze uitspraak zorgde er uiteindelijk voor dat de bitcoin prijs binnen vier uur tijd van ongeveer $10.747 naar een low van $10.524 zakte. Uiteraard gingen ook de traditionele markten onderuit. Zo sloot de S&P 500 de dag met een verlies van 1,4%.
Kijken we naar bitcoin dan is te zien dat de koers tot nog toe een belangrijke support zone weet te behouden. Op het moment van schrijven wordt bitcoin voor een prijs van $10.602 verhandeld op cryptocurrency exchange Coinbase. Van een directe snelle beweging dwars door deze support is dus nog geen sprake.
Hiermee blijft daarnaast het symmetrische driehoek waarin bitcoin sinds begin september handelt, intact. Voor de korte termijn ligt bij $10.650 de eerstvolgende weerstand met daarboven bij $10.780 de weerstandslijn van het eerdergenoemde driehoekspatroon.

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Bitcoin's nieuwe record is historisch signaal voor verdere stijging
Gloednieuwe crypto schiet door het dak en stijgt 1100% & trekt aandacht
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Advertentie
Advertentie