Kevin Schijven Kevin Schijven
30/07/2021 08:01 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 30/07/2021 08:01

Bitcoin (BTC) Fear & Greed Index schiet voor het eerst in maanden naar neutraal, is het vertrouwen terug?

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Bitcoin Fear & Greed Index schiet voor het eerst in maanden naar neutraal, is het vertrouwen terug

Foto: Shutterstock/Marc Bruxelle

De zogenaamde ‘Crypto Fear & Greed Index,’ een populaire indicator van het sentiment op de cryptocurrency markt, schoot om middennacht hard omhoog en staat nu voor het eerst in maanden weer op ‘neutraal.’

Deze Fear & Greed index meet het huidige marktsentiment van crypto aan de hand van gegevens uit verschillende bronnen, waaronder de volatiliteit en momentum van de koersen, het handelsvolume, het sentiment op sociale mediaplatformen, onderzoeken en meer trends. De index kijkt vooral naar bitcoin (BTC) en de grootste altcoins op de markt als ethereum (ETH).

Elke dag wordt dit sentiment samengevat in een cijfer die ergens tussen “extreme fear” (angst) en “extreme greed” (hebzucht) kan liggen. Handelaren in crypto zijn doorgaans erg emotioneel. Wanneer de koersen stijgen, kopen ze vol vertrouwen  bij, maar wanneer de koersen dalen, dan schiet echter vaak de angst er snel in.

Maandenlang stond deze index op extreme angst. Het is vandaag de eerste keer sinds 12 mei, toen de koersen flink crashten, dat deze indicator weer terug naar neutraal springt. Het geeft wellicht aan dat het vertrouwen langzamerhand zijn weg terug vindt in de markt.

Toch geeft deze neutrale beoordeling ook aan dat de markt wellicht voorlopig nog wat besluiteloos is. Dat is wellicht te zien aan het feit dat de bitcoin koers sinds gisteren moeite heeft om uit het bereik rond $40.000 te breken. De bitcoin koers tikte tweemaal in de afgelopen 24 uur een piek van $40.800 aan, rond de 100 dagen simple moving average (SMA).

Toch staat de bitcoin koers nu 23% in de plus ten opzichte van een week geleden. De koers begon afgelopen week eindelijk te stijgen nadat deze wekenlang vastzat in een steeds kleiner wordend bereik. Bitcoin trekt ook veel altcoins mee, al stijgen veel van de allergrootste als ethereum en cardano (ADA) iets minder hard.

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie