Bitcoin (BTC) fonds Grayscale tijdelijk gepauzeerd, welk effect kan dit hebben op de BTC prijs?

De enorme crypto-fondsbeheerder Grayscale heeft de optie om in zijn fondsen te investeren tijdelijk opgeschort. Het is een gebruikelijke procedure, echter kan dit wel een effect hebben op de bitcoin (BTC) prijs.

Grayscale biedt verschillende fondsen voor verschillende cryptocurrencies aan. Institutionele investeerders kunnen via deze fondsen in crypto investeren door aandelen te kopen. Het is een aantrekkelijke optie voor dit type belegger.

Dit komt omdat de aandelen volledig gereguleerd zijn en hierdoor in bepaalde Amerikaanse persioensregelingen zoals en IRA kunnen worden opgenomen. Daarnaast hoeven investeerders niet eerst een wallet aan te maken om in bitcoin te investeren.

Grayscale accepteert op dit moment tijdelijk geen investeringen meer in de trustfondsen voor Bitcoin, Ethereum, Bitcoin Cash, Ethereum Classic, Litecoin, en het gemixte fonds het Digital Large Cap Fund. Wat is hier de reden voor?

Dit heeft te maken met het feit dat Grayscale zich voorbereidt op de nieuwe lading aandelen voor de komende zes maanden. Zo schrijft Edward Morra:

“Ik had tijd nodig om het te bevestigen, maar sommige mensen zeggen dat er nu waarschijnlijk teveel investeerders zijn. De wachtrij om binnen te komen en te investeren duurt nu weken. Dit is daarnaast een gebruikelijke procedure waarbij Grayscale nieuwe stortingen pauzeert om zich voor te bereiden op het volgende venster.”

Welk effect kan dit hebben op de bitcoin prijs? Ten eerste is het zo dat de zogenaamde lock-up periode van de aandelen gekocht in juni 2020 nu ten einde komt. Dit betekent dat deze aandelen nu publiekelijk verhandeld kunnen gaan worden aan investeerders die niet direct de aandelen van Grayscale kunnen kopen. Alleen geaccrediteerde investeerders mogen dit namelijk.

Dat deze aandelen nu publiekelijk verhandeld kunnen worden betekent dat er mogelijk meer verkoopdruk zal ontstaan, waardoor de aandelenprijs van de fondsen onder druk kunnen worden gezet. Dit kan vervolgens een effect hebben op de spotprijs van bitcoin. Ben Lily van Jarvis Labs verwacht hierdoor een “Bitcoin Holiday Massacre”

“Het vakantieseizoen zou de eerste grote correctie van deze bullmarkt kunnen meemaken. Professionele handelaren hebben vakantie, marktmakers zullen minder actief zijn en Wall Street niet op kantoor … Het is een recept voor lagere volumes en lagere liquiditeitsniveaus. Combineer dit met het natuurlijke winst pakken dat vóór het nieuwe jaar kan plaatsvinden en er worden geen nieuwe aandelen uitgedeeld, we maken ons op voor een situatie die klaar is voor een correctie.”

Vergelijk de beste bitcoin aanbieders
Ad
SATOS
€27.816,80 Kopen
1
Bitvavo
€27.333,20 Kopen
2
Bitcoinmeester
€27.601,00 Kopen
3
Litebit
€27.634,20 Kopen
Meer nieuws

Bodem van bitcoin (BTC) koers correctie bereikt? Deze indicator zegt van wel

Wie de bitcoin (BTC) koers de afgelopen week in de gaten heeft gehouden weet dat BTC op 21 januari flink onderuit ging. De correctie...

Bitcoin (BTC) heeft enorm opwaarts potentieel, zegt legendarische investeerder Bill Miller

De bekende Amerikaanse investeerder Bill Miller heeft zich weer positief uitgelaten over bitcoin (BTC). Dit keer deed hij dat in een brief waarin hij...

Bitcoin fonds van Grayscale ziet instroom van meer dan een miljard in een week, maar premium daalt

De Grayscale Bitcoin Trust (GBTC), het bitcoin (BTC) fonds van de grote cryptocurrency vermogensbeheerder, zag een instroom van bijna $1,3 miljard sinds 15 januari....

Bitcoin (BTC) exchange Coinbase beheert nu meer dan $90 miljard aan activa, telt tientallen miljoenen gebruikers

De Amerikaanse cryptocurrency-exchange Coinbase zag enorme groei in 2020, grotendeels door de stijgende koersen van cryptocurrencies aan het eind van het jaar. Op de website...

Cardano (ADA) schatkist tikt de $100 miljoen aan, maar wat kan het project ermee?

De Cardano (ADA) Treasury heeft onlangs een nieuwe high bereikt van bijna $100 miljoen. Door de stijgende ADA prijs nam de waarde van het fonds flink...

Bitcoin als betaalmogelijkheid bij online casino’s. Hoe werkt dat?

De bitcoin (BTC) wordt steeds populairder. Naast beleggen kan je de bekendste cryptomunt ook voor andere doeleinden gebruiken. Een van die mogelijkheden is de...