Timo Bult Timo Bult
22/12/2020 12:25 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 22/12/2020 12:25

Bitcoin (BTC) fonds Grayscale tijdelijk gepauzeerd, welk effect kan dit hebben op de BTC prijs?

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Bitcoin (BTC) fonds Grayscale tijdelijk gepauzeerd, welk effect kan dit hebben op de BTC prijs?

Foto: Shutterstock/Marc Bruxelle

De enorme crypto-fondsbeheerder Grayscale heeft de optie om in zijn fondsen te investeren tijdelijk opgeschort. Het is een gebruikelijke procedure, echter kan dit wel een effect hebben op de bitcoin (BTC) prijs.
Grayscale biedt verschillende fondsen voor verschillende cryptocurrencies aan. Institutionele investeerders kunnen via deze fondsen in crypto investeren door aandelen te kopen. Het is een aantrekkelijke optie voor dit type belegger.
Dit komt omdat de aandelen volledig gereguleerd zijn en hierdoor in bepaalde Amerikaanse persioensregelingen zoals en IRA kunnen worden opgenomen. Daarnaast hoeven investeerders niet eerst een wallet aan te maken om in bitcoin te investeren.
Grayscale accepteert op dit moment tijdelijk geen investeringen meer in de trustfondsen voor Bitcoin, Ethereum, Bitcoin Cash, Ethereum Classic, Litecoin, en het gemixte fonds het Digital Large Cap Fund. Wat is hier de reden voor?
Dit heeft te maken met het feit dat Grayscale zich voorbereidt op de nieuwe lading aandelen voor de komende zes maanden. Zo schrijft Edward Morra:

“Ik had tijd nodig om het te bevestigen, maar sommige mensen zeggen dat er nu waarschijnlijk teveel investeerders zijn. De wachtrij om binnen te komen en te investeren duurt nu weken. Dit is daarnaast een gebruikelijke procedure waarbij Grayscale nieuwe stortingen pauzeert om zich voor te bereiden op het volgende venster.”


Welk effect kan dit hebben op de bitcoin prijs? Ten eerste is het zo dat de zogenaamde lock-up periode van de aandelen gekocht in juni 2020 nu ten einde komt. Dit betekent dat deze aandelen nu publiekelijk verhandeld kunnen gaan worden aan investeerders die niet direct de aandelen van Grayscale kunnen kopen. Alleen geaccrediteerde investeerders mogen dit namelijk.
Dat deze aandelen nu publiekelijk verhandeld kunnen worden betekent dat er mogelijk meer verkoopdruk zal ontstaan, waardoor de aandelenprijs van de fondsen onder druk kunnen worden gezet. Dit kan vervolgens een effect hebben op de spotprijs van bitcoin. Ben Lily van Jarvis Labs verwacht hierdoor een “Bitcoin Holiday Massacre”

“Het vakantieseizoen zou de eerste grote correctie van deze bullmarkt kunnen meemaken. Professionele handelaren hebben vakantie, marktmakers zullen minder actief zijn en Wall Street niet op kantoor … Het is een recept voor lagere volumes en lagere liquiditeitsniveaus. Combineer dit met het natuurlijke winst pakken dat vóór het nieuwe jaar kan plaatsvinden en er worden geen nieuwe aandelen uitgedeeld, we maken ons op voor een situatie die klaar is voor een correctie.”

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Advertentie
Advertentie