Koop nu goedkoop crypto bij Bitvavo

Bitcoin (BTC) gaat naar nieuwe hoogtes vanwege demografische verschuiving onder investeerders, meldt onderzoek

Volgens een nieuw onderzoeksrapport van Stack Funds, gepubliceerd op 9 juli, zal de prijs van bitcoin (BTC) binnenkort naar nieuwe hoogtepunten stijgen vanwege een demografische verschuiving onder investeerders.

Het rapport meldt dat zo’n 50% van bitcoin investeerders Millenials (generatie Y) zijn, gebaseerd op gegevens van Coindance. Volgens Stack Funds zal dat leiden tot een verhoogde koopdruk om bitcoin aan te schaffen vanwege de overdracht van rijkdom naar nieuwe generaties:

Er vindt een overdracht van rijkdom tussen generaties plaats, en deze vindt sneller plaats dan voorheen met Millennials als de rijkste generatie ooit. Er wordt geschat dat deze generatie momenteel $24 biljoen waard is, met een extra overerving van $68 biljoen van hun babyboomer-ouders. Dit zet fondsmanagers en financieel adviseurs ertoe om hun focus op beleggingsthese te verleggen naar deze leeftijdsgroep.

- Advertentie -

Het rapport meldt ook dat er een groeiende interesse is in bitcoin en cryptocurrencies onder oudere generaties. Volgens een onderzoek onder de Canadese Baby Boomers generatie is het bezit van bitcoin recentelijk verdrievoudigd. Ook een recent onderzoek van de Britse financiële toezichthouder toont aan dat mensen boven de 35 (generatie X) steeds vaker bitcoin kopen.

In onze conservaties met investeerders merkten we op dat een deel van deze koopdruk een weerspiegeling is van ouders van generatie X en babyboomers die op lange termijn willen investeren in de toekomst van hun kinderen.

Deze twee factoren samen, dus de toenemende koopkracht onder nieuwe generaties door de overdracht van rijkdom alsmede de verhoogde interesse onder oudere generaties zal, volgens het rapport, leiden tot nieuwe koershoogtes voor bitcoin.

Nu de millenniumgeneratie de piekleeftijd van de volwassenheid van investeringen ingaat, geloven we dat deze technisch onderlegde groep de aanzienlijke verschuiving in de demografische gegevens van beleggers zou stimuleren, wat op zijn beurt de neiging van bitcoin-investeringen zal vergroten.

Deze verschuiving in demografische gegevens van beleggers zal Bitcoin-prijzen voortstuwen.

- Advertentie -

BITCOIN KOPEN

Ad
SATOS
Reviewed
€11.612,10 Kopen
1
Bitvavo
Reviewed
€11.638,00 Kopen
2
Litebit
Reviewed
€11.666,10 Kopen
3
Bitcoinmeester
Reviewed
€11.678,60 Kopen
4
Bitonic
Reviewed
€11.737,20 Kopen

BITCOIN KOPEN

Ad
SATOS
Reviewed
€11.612,10 Kopen
1
Bitvavo
Reviewed
€11.638,00 Kopen
2
Litebit
Reviewed
€11.666,10 Kopen
3
Bitcoinmeester
Reviewed
€11.678,60 Kopen
4
Bitonic
Reviewed
€11.737,20 Kopen

Laatste nieuws

Expert analyses

Bitcoin bulls zetten door!

Daar was 'ie dan, de expansie van de beweging die afgelopen 8 oktober werd ingezet. Alle ingrediënten zijn momenteel aanwezig om de bitcoin koers...