Kevin Schijven Kevin Schijven
11/07/2020 17:44 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 11/07/2020 17:44

Bitcoin (BTC) gaat naar nieuwe hoogtes vanwege demografische verschuiving onder investeerders, meldt onderzoek

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Bitcoin (BTC) gaat naar nieuwe hoogtes vanwege demografische verschuiving onder investeerders, meldt onderzoek

Foto: Shutterstock/Marc Bruxelle

Volgens een nieuw onderzoeksrapport van Stack Funds, gepubliceerd op 9 juli, zal de prijs van bitcoin (BTC) binnenkort naar nieuwe hoogtepunten stijgen vanwege een demografische verschuiving onder investeerders.
Het rapport meldt dat zo’n 50% van bitcoin investeerders Millenials (generatie Y) zijn, gebaseerd op gegevens van Coindance. Volgens Stack Funds zal dat leiden tot een verhoogde koopdruk om bitcoin aan te schaffen vanwege de overdracht van rijkdom naar nieuwe generaties:

Er vindt een overdracht van rijkdom tussen generaties plaats, en deze vindt sneller plaats dan voorheen met Millennials als de rijkste generatie ooit. Er wordt geschat dat deze generatie momenteel $24 biljoen waard is, met een extra overerving van $68 biljoen van hun babyboomer-ouders. Dit zet fondsmanagers en financieel adviseurs ertoe om hun focus op beleggingsthese te verleggen naar deze leeftijdsgroep.

Het rapport meldt ook dat er een groeiende interesse is in bitcoin en cryptocurrencies onder oudere generaties. Volgens een onderzoek onder de Canadese Baby Boomers generatie is het bezit van bitcoin recentelijk verdrievoudigd. Ook een recent onderzoek van de Britse financiële toezichthouder toont aan dat mensen boven de 35 (generatie X) steeds vaker bitcoin kopen.

In onze conservaties met investeerders merkten we op dat een deel van deze koopdruk een weerspiegeling is van ouders van generatie X en babyboomers die op lange termijn willen investeren in de toekomst van hun kinderen.

Deze twee factoren samen, dus de toenemende koopkracht onder nieuwe generaties door de overdracht van rijkdom alsmede de verhoogde interesse onder oudere generaties zal, volgens het rapport, leiden tot nieuwe koershoogtes voor bitcoin.

Nu de millenniumgeneratie de piekleeftijd van de volwassenheid van investeringen ingaat, geloven we dat deze technisch onderlegde groep de aanzienlijke verschuiving in de demografische gegevens van beleggers zou stimuleren, wat op zijn beurt de neiging van bitcoin-investeringen zal vergroten.

Deze verschuiving in demografische gegevens van beleggers zal Bitcoin-prijzen voortstuwen.

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Man wint €314 miljoen maar kan fluiten naar fortuin, loterij weigert uitbetaling
Man wint €314 miljoen in loterij maar kan fluiten naar fortuin
Zoveel belasting betaal jij in 2024 over €100.000 aan bitcoin
Zoveel belasting betaal jij in 2024 over €100.000 aan bitcoin
Bitcoin dit jaar naar $150.000, financieel expert legt uit waarom
Bitcoin ontploft en trekt de hele cryptomarkt mee omhoog
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Bitcoin's nieuwe record is historisch signaal voor verdere stijging
Gloednieuwe crypto schiet door het dak en stijgt 1100% & trekt aandacht
Advertentie
Advertentie