Kevin Schijven Kevin Schijven
30/09/2021 17:07 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 30/09/2021 17:07

Bitcoin (BTC) geldautomaten bevatten meerdere kwetsbaarheden in de beveiliging, onthult Kraken

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Bitcoin (BTC) geldautomaten bevatten meerdere kwetsbaarheden in de beveiliging, onthult Kraken

Foto: Shutterstock/Marc Bruxelle

Kraken Security Labs, de beveiligingstak van de Amerikaanse cryptocurrency-exchange Kraken, meldt dat een groot aantal Bitcoin (BTC) geldautomaten kwetsbaar zijn in de beveiliging. Dat onthult de crypto beurs op 29 september:

Kraken meldt in een blogpost dat zijn beveiligingsteam “meerdere hardware en software kwetsbaarheden” tegenkwam in de bitcoin ATM’s, of BATM’s, van General Bytes. Het team vond kwetsbaarheden in de QR-code, in de Android besturingssoftware, in het ATM managementsysteem en zelfs in de behuizing van het apparaat.

Daarnaast meldt Kraken dat een groot deel van deze BATM’s zijn geconfigureerd met dezelfde standaard QR-codes voor alle beheerders. Dat betekent dat iedereen met deze QR-code naar een BATM van General Bytes kan lopen en toegang krijgt tot administratieve functies. Er is daarnaast ook een gebrek aan veilige opstartmechanismen, meldt Kraken.

General Bytes is de tweede grootste fabrikant van BATM’s in de wereld volgens Coin ATM Radar. Het bedrijf heeft maar liefst 6.391 bitcoin geldautomaten staan in de wereld waarmee het bedrijf zo’n 22,7% van de markt in handen heeft. De meeste staan in de Verenigde Staten.

Het gaat specifiek om de BATMtwo (GBBATM2) machines die meerdere kwetsbaarheden bevatten. Kraken meldt dat het al contact had opgenomen met General Bytes hierover in april. General Bytes heeft vervolgens meerdere patches uitgebracht, maar volgens Kraken vergen sommige kwetsbaarheden wellicht aanpassingen in de hardware.

In de onderstaande video toont Kraken kort hoe kwaadwillende aanvallers kwetsbaarheden in de General Bytes BATMtwo cryptocurrency ATM kunnen misbruiken:

Onlangs installeerde El Salvador een grote reeks bitcoin geldautomaten in het land vanwege de invoering van de controversiële bitcoin wet. De invoering van de wet ging echter gepaard met protesten en een van deze “Chivo” geldautomaten werd zelfs in de brand gestoken.

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie