Niels Poerwoatmodjo Niels Poerwoatmodjo
05/06/2020 09:59 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 05/06/2020 09:59

'Bitcoin (BTC) handelsvolume kan aanhaken bij volumes traditionele activa,' aldus Coin Metrics

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
'Bitcoin (BTC) handelsvolume kan aanhaken bij volumes traditionele activa,' aldus Coin Metrics

Foto: Shutterstock/Marc Bruxelle

Coin Metrics, een statistieken website voor crytpocurrencies, beweert dat bitcoin (BTC) aan kan sluiten bij grote activa als het volume doorpakt.
In een recent rapport wordt er een vergelijking gemaakt, het huidige volume van bitcoin (BTC) wordt naast dat van traditionele aandelen, obligaties en wereldwijde effecten gelegd. Het huidige volume van bitcoin ligt op dagelijkse basis rond de $4,1 miljard. Het gemiddelde van Amerikaanse aandelen ligt rond de $446 miljard, $893 miljard voor obligaties en de effectenbeurs is wereldwijd goed voor een dagelijks volume van $1,98 biljoen.
Volgens Coin Metrics heeft bitcoin nog genoeg ruimte om te groeien, afgaand op de cijfers die nu bekend zijn. Daarbij zegt Coin Metrics ook dat bitcoin beter te vergelijken valt met een aandeel met een grote kapitalisatie dan een specifiek beleggingsinstrument.
Er wordt een schatting gedaan dat de mogelijkheid bestaat dat bitcoin binnen 4 jaar een gemiddeld Amerikaans aandeel voorbij groeit. Dit houdt echter wel in dat bitcoin deze groei door moet zetten op dagelijkse basis. Als dit zo is, is het ook mogelijk dat bitcoin binnen 5 jaar obligaties voorbij gaat.
Coin Metrics geeft ook aan dat de huidige omstandigheden zeer gunstig zijn voor de top cryptocurrencies. Waaronder waarde opslag beleggingen als bitcoin. De verwachting is daarom ook dat bitcoin stand kan houden in de huidige situatie.
Als voorbeeld wordt de huidige reactie op het coronavirus genoemd en de protesten die momenteel gehouden worden in Amerika voor de civiele rechten van burgers in het land. Ook de potentiële handelsoorlog tussen Amerika en China wordt als voorbeeld genoemd als aanleiding voor beleggers om hun kapitaal in een veilige haven te stoppen.

Deel dit artikel
Niels Poerwoatmodjo

Head of Content Niels kwam in 2017 in aanraking met cryptocurrency. Toegegeven, het duurde even voordat de vonk oversloeg, maar toen dat gebeurde was hij van één ding overtuigd: Iedereen moet in begrijpelijke taal over de wereld van cryptocurrencies en blockchain-technologie kunnen lezen!

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie