Timo Bult Timo Bult
12/06/2021 15:45 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 12/06/2021 15:45

‘Bitcoin (BTC) heeft een bullish aas in petto,’ deze analisten hebben nog steeds hoge verwachtingen

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
'Bitcoin (BTC) heeft een bullish aas in petto,' deze analisten hebben nog steeds hoge verwachtingen

Foto: Shutterstock/Marc Bruxelle

Terwijl de bitcoin (BTC) prijs de afgelopen uren weer wat in waarde is gedaald, zijn er genoeg analisten die nog steeds positief zijn. Zo ook Bloomberg-analist Mike McGlone. Hij kwam eerder ook al in het nieuws en benadrukte zijn bullish verwachtingen vandaag nog maar eens.

“Bitcoin heeft nog een bullish aas in petto,” valt in de tweet van de bekende analist te lezen. McGlone is vooral bekend van zijn bitcoin prijsverwachting dat BTC tot een waarde van $100.000 kan stijgen. Met het huidige beeld op de markt lijkt dit wellicht onwaarschijnlijk. Toch haalt McGlone de volgende factoren die voor hem reden zijn om positief te blijven:

“Bitcoin $100.000 heeft een bullish aas in petto: afnemend aanbod — Dit jaar volgt een afname van het aanbod van Bitcoin, waardoor de prijs waarschijnlijker zal stijgen als eerdere patronen standhouden.”

McGlone doelt met het aanbod op de reserves van bitcoin op exchanges. Mocht de vraag naar bitcoin gelijk blijven en het aanbod afnemen, dan zal de prijs volgens de economische basisprincipes gaan stijgen. Investeerders halen vaak hun bitcoins van exchanges af om ze ergens anders te bewaren. Dit om hun bitcoins voor de lange termijn op een veiligere manier vast te houden.

Ook PlanB blijft vertrouwen op zijn S2FX-model. Het zou de Nederlandse analist verrassen als de bitcoin prijs niet de zwarte lijn van zijn model zou aanraken gedurende de huidige fase. “De $288k is nog steeds mogelijk,” aldus PlanB vandaag:

“$288K nog steeds mogelijk. Het zou me echt verbazen als bitcoin deze fase de zwarte S2FX-modellijn niet zou raken. Ongeacht de huidige volatiliteit zullen gele, groene en blauwe stippen (veel) hoger zijn dan rode en oranje stippen.”

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Bitcoin's nieuwe record is historisch signaal voor verdere stijging
Gloednieuwe crypto schiet door het dak en stijgt 1100% & trekt aandacht
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Advertentie
Advertentie