Discussier met alle crypto insiders via Telegram

Bitcoin (BTC) het geld van criminelen? Biljoenen dollars aan verdachte transacties verwerkt door banken

Een groot aantal documenten van het Amerikaanse Financial Crimes Enforcement Network (FinCEN) zijn uitgelekt via Buzzfeed. Het FinCEN zet zich onder andere in tegen het witwassen van geld, echter blijkt uit de ruim 2.500 documenten dat crimineel geld alsnog veelvuldig via grote banken wordt witgewassen of verplaatst.

De gelekte documenten zijn door ruim honderd mediaorganisaties wereldwijd onderzocht. Ook Nederlandse kranten als het Financieel Dagblad deden mee aan het onderzoek. Uit dit onderzoek blijkt dat ook Nederlandse bedrijven en banken zich vuilmaken aan verdachte transactie. Zo zou een dochteronderneming van ING betrokken zijn geweest bij het wegsluizen van miljoenen euro’s uit Rusland.

- Advertentie -

Daarnaast spelen ook grote banken als HSBC, JP Morgan en Deutsche Bank een grote rol in het schandaal. Deutsche Bank alleen al wordt in verband gebracht met $1,3 biljoen aan zwart geld.

Bitcoin (BTC) het “criminele geld”

Vaak wordt bitcoin (BTC) weggezet als de manier voor criminelen om geld wit te wassen. Het nieuws over de uitgelekte documenten wordt dan ook breed besproken binnen de crypto-community. Zo stelt Charles Edwards, een crypto-fondsmanager, in een Tweet:

“Een van de argumenten tegen Bitcoin is zijn betrokkenheid bij criminaliteit.

Deze bewering wordt vaak overdreven.

Maar wanneer Bitcoin voor iets slechts wordt gebruikt, is het publiekelijk traceerbaar en verenigen exchanges zich meestal tegen de criminelen.

Banken kunnen dit soort dingen jarenlang begraven.”

- Advertentie -

BITCOIN KOPEN

Ad
SATOS
Reviewed
€9.833,13 Kopen
1
Bitvavo
Reviewed
€9.708,91 Kopen
2
Bitonic
Reviewed
€9.755,02 Kopen
3
Litebit
Reviewed
€9.786,52 Kopen
4
Bitcoinmeester
Reviewed
€10.056,80 Kopen

BITCOIN KOPEN

Ad
Bitvavo
Reviewed
€9.708,91 Kopen
1
Bitonic
Reviewed
€9.755,02 Kopen
2
Litebit
Reviewed
€9.786,52 Kopen
3
SATOS
Reviewed
€9.833,13 Kopen
4
Bitcoinmeester
Reviewed
€10.056,80 Kopen

Laatste nieuws

Expert analyses

Bitcoin koers zal flink door bulls moeten worden verdedigd!

Hoeveel nieuws is er in een paar uur te verwerken? BitMEX zit in de problemen na zware aanklachten van de Amerikaanse toezichthouder (CFTC) en...