Timo Bult Timo Bult
17/04/2019 14:41 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 17/04/2019 14:41

Bitcoin (BTC) houdt stand boven support, ethereum (ETH) test resistance tot drie keer toe

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws

Foto: Shutterstock/Marc Bruxelle

Nadat bitcoin (BTC) weer wist te herstellen na een plotselinge daling gisteren, handelt de cryptocurrency weer boven de support op $5.200. Het was echter niet duidelijk of de trend die daarna werd ingezet, voortgezet kon worden vanwege de overbought situatie. Ook ethereum (ETH) handelt op het moment van schrijven vooral zijwaarts

Nederlandse Bitcoin familie gaat wederom viraal na stijgende koers
  • icon-bitcoin
    Bitcoin nieuws

Bitcoin (BTC)

Op het moment van schrijven is bitcoin (BTC) $5.240 waard op Bitfinex. Daarmee wist het een lichte stijging van 3,1% te realiseren ten opzichte van 24 uur geleden. Nadat bitcoin door de resistances op $5.100, $5.150 en $5.200 heen wist te breken, handelde BTC zo goed als zijwaarts. Het bleef gedurende de dag onduidelijk welke kant de koers op zou gaan, met een correctie op de loer.
De Relative Strength Index (RSI) gaf namelijk aan het begin van de dag een waarde van rond de 70. Dit duidt op overbought omstandigheden waarbij de bulls steeds meer kracht verliezen. Die correctie kwam uiteindelijk rond het middaguur. BTC verloor toen bijna $100 in waarde.
Wat positief is, is dat de koers support vond op $5.200. En nu de RSI na deze correctie weer wat lager ligt is het mogelijk dat BTC boven dit niveau zal blijven handelen. Voor nu ligt de belangrijkste support dus op $5.200, met daaronder de supports van $5.150 en $5.100. Aan de bovenzijde ligt de eerstvolgende resistance op ongeveer $5.300.

Advertentie

Ethereum (ETH)

Zoals we wel vaker zien ziet de koers van ethereum (ETH) er vergelijkbaar uit. Na een flinke correctie is ETH langzaam aan weer opgekrabbeld. Het heeft daarmee de resistance op $165 weten te doorbreken, maar ook voor ETH geldt dat de richting van de koers op dit moment nog onbeslist is.
Op het moment van schrijven is ethereum (ETH) $166,96 waard op Bitfinex na een lichte stijging van 2,4% over de afgelopen 24 uur. Aan de onderzijde vinden we de eerste belangrijke support op $165, aan de bovenzijde is de eerstvolgende resistance op ongeveer $168. Dit prijsniveau biedt grote weerstand nadat de ETH koers het al drie keer testte in de afgelopen uren. Mochten de bulls uit weten te breken, dan ligt de resistance daarboven op $170.
Benieuwd naar een uitgebreidere koersanalyse van bitcoin (BTC)? Bekijk hier dan de wekelijkse analyse van Crypto Insider David die afgelopen maandag verscheen!
Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter. Meediscussiëren? Meld je dan aan voor ons Telegram kanaal.

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Bitcoin's nieuwe record is historisch signaal voor verdere stijging
Gloednieuwe crypto schiet door het dak en stijgt 1100% & trekt aandacht
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Advertentie
Advertentie