Timo Bult Timo Bult
01/09/2019 07:18 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 01/09/2019 07:18

Bitcoin (BTC) in lichte uptrend maar stuit op weerstand bij $9.600

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Bitcoin (BTC) in lichte uptrend maar stuit op weerstand bij $9.600

Foto: Shutterstock/Marc Bruxelle

Na de correctie die bitcoin (BTC) naar de $9.300 bracht is de koers langzaam weer iets opgekrabbeld. Met een aantal sterke weerstandsgebieden hebben de bulls echter nog een flinke klus te klaren voordat de BTC koers weer richting de $10.000 kan gaan stijgen.
Op het moment van schrijven is de prijs van bitcoin (BTC) $9.640 volgens CoinMarketCap na in de afgelopen 24 uur met een kleine 0,1% in waarde te zijn gestegen. De minieme stijging past in het beeld van een consoliderende bitcoin koers.
Terwijl de meeste altcoins binnen de top 10 cryptocurrencies hetzelfde beeld laten zien, zijn er hier en daar wat uitschieters te zien. Zo staat ethereum (ETH) 2,1% in de plus met een waarde van $173. Ripple (XRP) stijgt daarnaast met slechts 0,1% en komt daarmee op een waarde van $0,2580 te staan. De grootste stijger binnen de top 10 is op dit moment EOS, dat na een stijging van 3,4% op $3,32 komt te staan.
Op de uurlijkse grafiek van bitcoin is te zien dat bitcoin op een paar schommelingen na eigenlijk alleen maar zijwaarts is blijven handelen na het aantikken van de $9.300, afgelopen donderdag. Wel is er een lichte stijging waar te nemen.
Nadat de koers aanvankelijk nog weerstand tegenkwam bij de $9.500 lijkt de koers nu vooral moeite te hebben met de $9.600. Daar handelt BTC namelijk al sinds vrijdag vlak onder.
De weerstandszone bij de $9.600 is waarschijnlijk sterk aangezien ook de 100-moving average (MA) zich hier op dit moment bevindt. Lukt het de bulls toch om de koers hier overtuigend doorheen te breken dan ligt de eerstvolgende weerstand op $9.800.
Kijken we naar beneden dan ligt de eerstvolgende support op $9.500. Een beweging onder dit prijsniveau kan BTC terugbrengen naar de $9.300, het laagste prijspunt van de maand augustus.
Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter. Meediscussiëren? Meld je dan aan voor ons Telegram kanaal.

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Nederlands stel ziet inleg van 3k naar 240k stijgen, ‘’voor de lol’’
Nederlands stel ziet inleg van 3k naar 240k stijgen, ‘’voor de lol’’
nederlander-stapt-te-laat-uit-verlieset-alles
Nederlander stapt na waanzinnige winst te laat uit en raakt alles kwijt
politie-crypto-wet-VS-onderzoek-blockchain
Nederlandse crypto-ondernemer pleegt zelfmoord, tientallen miljoenen vermist
stijging-groen-prijsactie-bitcoin
Nieuwe crypto ontploft met 430% stijging na notering, investeerders springen erop
Shiba Inu knalt cryptomarkt voorbij na positief nieuws
Nieuwe crypto schiet 590% omhoog in minuten – handelaren verrast
Advertentie

Trending Bitcoin nieuws

nederlander-stapt-te-laat-uit-verlieset-alles
Nederlander stapt na waanzinnige winst te laat uit en raakt alles kwijt
Bitcoin Cash (BCH) vindt belangrijk steunniveau en nadert omslagpunt
Bitcoin bullmarkt voorbij? Voorspeller van 2018 crash waarschuwt voor top
Peter kocht 's werelds eerste
Peter kocht ’s werelds eerste “Bitcoin Lamborghini” voor slechts €106
Advertentie