Niels Poerwoatmodjo Niels Poerwoatmodjo
09/07/2020 06:16 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 09/07/2020 06:16

Bitcoin (BTC)-investeerders maken zich zorgen over het lot van hun crypto na overlijden

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Bitcoin (BTC)-investeerders maken zich zorgen over het lot van hun crypto na overlijden

Foto: Shutterstock/Marc Bruxelle

Millennials en Zoomers zijn de twee groepen waarbij de kans het kleinst is dat zij een plan hebben voor hun digitale activa mochten zij onverwachts komen te overlijden. Veel jonge crypto-investeerders hebben geen manier bedacht om hun crypto’s zoals bitcoin (BTC) over te dragen aan een ander mochten zij te vroeg overlijden.
Volgens een enquête van Cremation Institute onder 1150 deelnemers tussen oktober 2019 en juni 2020, zijn de meesten bezorgd over het doorgeven van hun cryptocurrencies in geval van overlijden. Ondanks dat maakt een groot gedeelte geen gebruik van trusts, testamenten of juiste instructies voor begunstigden of nabestaanden.
Het gebrek aan voorbereiding is volgens het instituut direct verbonden aan het gebrek aan overheidsregulering en diensten die zich focussen op cryptocurrencies 
Uit het onderzoek is gebleken dat 89% van de investeerders zegt zich op een bepaald niveau zorgen te maken of hun cryptocurrencies overgaan op familie of vrienden wanneer ze komen te overlijden. Geen enkele respondent gaf aan zich totaal geen zorgen te maken.
Onder de jongere generatie, de groep tussen 18 en 40 jaar oud, is de kans het grootst dat zij geen plan hebben waar hun digitale activa naartoe gaat mochten zij overlijden. Maar 65% van de Millennials en 41% van de Zoomers zegt dat zij instructies achterlaten over hun digitale activa. Oudere generaties, 86% van Generatie X en 94% van de Babyboomers, hebben aangeven wel een plan te hebben.
Van degene die hebben aangegeven een plan te hebben, heeft de meerderheid, 65% hiervan, aangegeven instructies thuis te hebben liggen zodat een begunstigde de activa makkelijk zou kunnen vinden. Maar 2% gebruikt een veilige opbergplaats zoals een kluis, 32% gaf aan een USB stick, of een computer te hebben waar de instructies zijn opgeborgen.
Uit het onderzoek is ook gebleken dat de kans dat crypto-gebruikers testamenten voor erfenissen heeft, vier keer kleiner is (7%) vergeleken met niet-crypto investeerders (32%).

Deel dit artikel
Niels Poerwoatmodjo

Head of Content Niels kwam in 2017 in aanraking met cryptocurrency. Toegegeven, het duurde even voordat de vonk oversloeg, maar toen dat gebeurde was hij van één ding overtuigd: Iedereen moet in begrijpelijke taal over de wereld van cryptocurrencies en blockchain-technologie kunnen lezen!

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie