Bitcoin (BTC) is een beter oppotmiddel dan goud en zal daarom naar $500.000 stijgen, zeggen Winklevoss tweeling

De Winklevoss tweeling, oprichters van de Gemini exchange en bekend van de Facebook rechtszaak, zijn overtuigd dat Bitcoin (BTC) goud zal verslaan en dat de BTC-koers daardoor naar maar liefst $500.000 zal stijgen.

Tyler en Cameron Winklevoss spraken hierover met CNBC’s Squawk Box op 30 november. Momenteel ligt de marktkapitalisatie van goud rond $9 biljoen. Mocht Bitcoin daadwerkelijk goud verslaan, dan zou Bitcoin ook naar een marktkapitalisatie van $9 biljoen kunnen stijgen en dat zou een prijs van $500.000 kunnen betekenen:

 

Onze stelling is dat bitcoin goud 2.0 is, en dat het goud zal ontwrichten. En als het dat doet, moet het een marktkapitalisatie hebben van $9 biljoen. Dus we denken dat bitcoin op een dag $500.000 per bitcoin zou kunnen kosten. Bij $18.000 Bitcoin houd je het vast, of tenminste, als je er geen hebt, is het een koopmogelijkheid, omdat we denken dat het vanaf hier 25 keer zal toenemen.

Tyler voegt daaraan toe dat steeds meer spelers met grote vermogens de markt betreden en dat trekt het grote publiek aan:

 

Als je mensen als Paul Tudor Jones en Stan Druckenmiller ziet bitcoin kopen en de deugden ervan verheerlijken. Wanneer bedrijven als Square en Microstrategy, die beursgenoteerd zijn, hun reserves in bitcoin steken om hun waardering te beschermen, want ‘cash is trash’ en ze realiseerden dat.

Deze dingen doen veel in de mainstream en op een gegeven moment is het gewoon moeilijk om naar die gegevens te kijken en te ontkennen dat Bitcoin een ongelooflijke technologie is, maar ook een ongelooflijke oppotmiddel.

Volgens de tweeling is Bitcoin een beter oppotmiddel dan goud in alle opzichten. Het zal daarom naar deze $500.000 stijgen, maar mocht het ook als betaalmiddel worden gebruikt, dan kan de prijs wellicht nog hoger stijgen:

 

We denken dat Bitcoin een opkomend oppotmiddel is, dus het hoeft niet echt een geweldig ruilmiddel te zijn. Het moet gewoon beter zijn dan goud, en het is over de gehele linie beter.

Goud is schaars, maar het aanbod van Bitcoin ligt vast op 21 miljoen. Bitcoin is software en kan gemakkelijk via het internet worden verzonden als e-mail. Goud is hardware, het is moeilijk te vervoeren.

Niemand gebruikt goud om koffie te kopen en het heeft een marktkapitalisatie van $9 biljoen. Bitcoin is gewoon een betere opslag van waarde en daarmee kom je al op $500.000 per bitcoin uit. Als het ook dient als een valuta, wat nog niet van de tafel is, dan kan het nog hoger stijgen.

Vergelijk de beste bitcoin aanbieders
Ad
Bitvavo
€26.862,00 Kopen
1
Bitcoinmeester
€27.127,90 Kopen
2
Litebit
€27.185,60 Kopen
3
SATOS
€27.340,70 Kopen
Meer nieuws

Bitcoin (BTC) exchange Coinbase beheert nu meer dan $90 miljard aan activa, telt tientallen miljoenen gebruikers

De Amerikaanse cryptocurrency-exchange Coinbase zag enorme groei in 2020, grotendeels door de stijgende koersen van cryptocurrencies aan het eind van het jaar. Op de website...

Cardano (ADA) schatkist tikt de $100 miljoen aan, maar wat kan het project ermee?

De Cardano (ADA) Treasury heeft onlangs een nieuwe high bereikt van bijna $100 miljoen. Door de stijgende ADA prijs nam de waarde van het fonds flink...

Bitcoin als betaalmogelijkheid bij online casino’s. Hoe werkt dat?

De bitcoin (BTC) wordt steeds populairder. Naast beleggen kan je de bekendste cryptomunt ook voor andere doeleinden gebruiken. Een van die mogelijkheden is de...

Bitcoin core ontwikkelaar treedt terug na controverse, Craig Wright stuurt dreigbrief naar Jack Dorsey

Onlangs was op Crypto Insiders te lezen dat Craig Wright, de man die beweert dat hij de oorspronkelijke bedenker van bitcoin (BTC) is, weer...

Bitcoin (BTC) dominantie neemt verder af terwijl chainlink (LINK) een nieuw prijsrecord neerzet

Na de dip van de bitcoin (BTC) koers gisteren is de prijs weer aardig gestegen. Het is echter niet bitcoin maar de altcoins die...

Timo’s take: Wordt Cardano (ADA) het nieuwe Ethereum (ETH)?

De cryptomarkt bestaat uit heel veel cryptocurrencies waarvan veel een specifiek doel hebben. Kijken we naar bitcoin (BTC) dan is dit het doen van...