Kevin Schijven Kevin Schijven
01/12/2020 15:55 3 min. leestijd
Bijgewerkt op 01/12/2020 15:55

Bitcoin (BTC) is een beter oppotmiddel dan goud en zal daarom naar $500.000 stijgen, zeggen Winklevoss tweeling

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Bitcoin (BTC) is een beter oppotmiddel dan goud en zal daarom naar $500.000 stijgen, zeggen Winklevoss tweeling

Foto: Shutterstock/Marc Bruxelle

De Winklevoss tweeling, oprichters van de Gemini exchange en bekend van de Facebook rechtszaak, zijn overtuigd dat Bitcoin (BTC) goud zal verslaan en dat de BTC-koers daardoor naar maar liefst $500.000 zal stijgen.
Tyler en Cameron Winklevoss spraken hierover met CNBC’s Squawk Box op 30 november. Momenteel ligt de marktkapitalisatie van goud rond $9 biljoen. Mocht Bitcoin daadwerkelijk goud verslaan, dan zou Bitcoin ook naar een marktkapitalisatie van $9 biljoen kunnen stijgen en dat zou een prijs van $500.000 kunnen betekenen:


 

Onze stelling is dat bitcoin goud 2.0 is, en dat het goud zal ontwrichten. En als het dat doet, moet het een marktkapitalisatie hebben van $9 biljoen. Dus we denken dat bitcoin op een dag $500.000 per bitcoin zou kunnen kosten. Bij $18.000 Bitcoin houd je het vast, of tenminste, als je er geen hebt, is het een koopmogelijkheid, omdat we denken dat het vanaf hier 25 keer zal toenemen.

Tyler voegt daaraan toe dat steeds meer spelers met grote vermogens de markt betreden en dat trekt het grote publiek aan:


 

Als je mensen als Paul Tudor Jones en Stan Druckenmiller ziet bitcoin kopen en de deugden ervan verheerlijken. Wanneer bedrijven als Square en Microstrategy, die beursgenoteerd zijn, hun reserves in bitcoin steken om hun waardering te beschermen, want ‘cash is trash’ en ze realiseerden dat.

Deze dingen doen veel in de mainstream en op een gegeven moment is het gewoon moeilijk om naar die gegevens te kijken en te ontkennen dat Bitcoin een ongelooflijke technologie is, maar ook een ongelooflijke oppotmiddel.

Volgens de tweeling is Bitcoin een beter oppotmiddel dan goud in alle opzichten. Het zal daarom naar deze $500.000 stijgen, maar mocht het ook als betaalmiddel worden gebruikt, dan kan de prijs wellicht nog hoger stijgen:


 

We denken dat Bitcoin een opkomend oppotmiddel is, dus het hoeft niet echt een geweldig ruilmiddel te zijn. Het moet gewoon beter zijn dan goud, en het is over de gehele linie beter.

Goud is schaars, maar het aanbod van Bitcoin ligt vast op 21 miljoen. Bitcoin is software en kan gemakkelijk via het internet worden verzonden als e-mail. Goud is hardware, het is moeilijk te vervoeren.

Niemand gebruikt goud om koffie te kopen en het heeft een marktkapitalisatie van $9 biljoen. Bitcoin is gewoon een betere opslag van waarde en daarmee kom je al op $500.000 per bitcoin uit. Als het ook dient als een valuta, wat nog niet van de tafel is, dan kan het nog hoger stijgen.

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Advertentie
Advertentie