Home Nieuws Bitcoin nieuws 'Bitcoin (BTC) is een opslag van waarde', SEC voorzitter legt uit waarom...

‘Bitcoin (BTC) is een opslag van waarde’, SEC voorzitter legt uit waarom Bitcoin ETF’s werden afgekeurd

- Advertentie -

Een bitcoin (BTC) exchange-traded fund (ETF) is volgens velen nog altijd een van de belangrijkste factoren die een stijging van de bitcoin prijs kan veroorzaken. Veel institutionele investeerders zouden via deze weg de markt kunnen betreden. Het probleem is dat de Securities and Exchange Commission (SEC) al 9 ETF aanvragen heeft afgekeurd.

Een ETF is een fonds dat in aandelen op traditionele beurzen wordt verhandeld. Een van de voornaamste argumenten van de Amerikaanse toezichthouder om aanvragen voor zo’n fonds af te keuren, is dat er niet genoeg gedaan kan worden tegen marktmanipulatie. De voorzitter van de SEC, Jay Clayton, gaf onlangs meer details over de reden waarom nog geen enkele ETF is goedgekeurd.

In een aflevering van CNBC’s Squawk Box vertelt Clayton dat de SEC bitcoin ziet als “een betaalystseem en opslag van waarde,” en dus niet als effect:

“We hebben vastgesteld dat bitcoin geen effect was, maar veel meer een betalingsmechanisme en opgeslagen waarde,”

De Bitcoin community benadrukt vooral de belangrijke uitspraak van de voorzitter dat bitcoin “een opslag van waarde” is. Het wordt hiermee op gelijke voet gezet als andere veilige havens zoals goud. Clayton vertelde daarnaast waarom hij denkt dat bitcoin zo populair is:

“Onze huidige betalingsmechanismen – hebben inefficiënties, die inefficiënties zijn de dingen die de opkomst van bitcoin stimuleren.”

Clayton treedt eind dit jaar af en de hoop is dat zijn opvolger anders denkt over Bitcoin. Een ETF blijft namelijk nog altijd een van de aantrekkelijkste manieren om in bitcoin te investeren voor institutionele beleggers. Zo hoeven zij weinig moeite te doen om bitcoin te kopen aangezien zij de BTC niet zelf hoeven te bezitten.

Dit brengt voordelen met zich mee. Grote investeerders hoeven zich hiermee niet bezig te houden met de beveiliging van hun bitcoins. Daarnaast kan men shortposities openen op de aandelen van deze ETF’s. Kortom, dit zou potentieel veel nieuwe beleggers aan kunnen trekken.

- Advertentie -

BITCOIN KOPEN

Ad
Bitvavo
Reviewed
€16.345,00 Kopen
1
Bitonic
Reviewed
€16.364,80 Kopen
2
Bitcoinmeester
Reviewed
€16.390,60 Kopen
3
Litebit
Reviewed
€16.462,20 Kopen
4
SATOS
Reviewed
€16.642,80 Kopen
Laatste nieuws
Expert analyses

Bitcoin koers gaat hard! All time high voor het grijpen?

Wat is het toch een feestje om elke week verslag te mogen doen van de ongelooflijke sprongen van de bitcoin koers. Hebben we nog...