Bitcoin (BTC) is een veilige haven en wordt zo makkelijk te gebruiken als de dollar, zegt Kraken CEO Jesse Powell

Volgens Jesse Powell, de CEO van de grote Amerikaanse cryptocurrency-exchange Kraken, wordt bitcoin (BTC) zo eenvoudig te gebruiken als de Amerikaanse dollar. Powell bespreekt in een interview met Bloomberg op 16 juni de status van bitcoin en wat institutionele investeerders naar de markt trekt.

Veilige Haven

- Advertentie -

Bitcoin leek even zijn status als ‘veilige haven’ te verliezen doordat de crypto-markt, net als andere financiële markten, een zware klap ontving in maart toen het coronavirus uitbrak. Sindsdien is bitcoin sneller hersteld dan de aandelenmarkt. Powell meldt dat bitcoin tevens als een veilige haven fungeert door het beperkte aanbod ervan:

Bitcoin heeft tien jaar lange geschiedenis achter de rug. Mensen komen er massaal naartoe als een veilige haven vanwege dat voorspelbare en gelimiteerde aanbod. We gaan niet snel een asteroïde vol bitcoin minen. Niemand kan bitcoin printen, dus het is erg voorspelbaar en mensen trekken er om die reden massaal naar toe.

De Utilitaire Kant

Bitcoin wordt voornamelijk gebruikt voor speculatie, zegt een van de interviewers die vervolgens aan Powell vraagt of we ooit ook nog de utilitaire kant van bitcoin zullen zien:

Absoluut, ik denk dat je op de lange termijn Bitcoin goud zult zien overtreffen in termen van waarde opslag. Ik denk dat bitcoin in de loop van de tijd veel gemakkelijker wordt om te gebruiken terwijl we tools bouwen voor het ecosysteem.

Vrij snel zal alle technologie achter bitcoin verdwijnen uit het oog en zal het net als de Amerikaanse dollar zijn, waar niemand echt begrijpt hoe het werkt, maar iedereen gebruikt het.

Wie Investeert?

Vervolgens wordt Powell gevraagd wie het zijn die op dit moment de vraag naar bitcoin opdrijven:

In de afgelopen 3 maanden zien we een enorme toestroom van nieuwe accounts van allerlei persona’s: we zien hedgefondsen, we zien vermogensbeheerders, we zien particuliere beleggers, en we zien daghandelaren. Iedereen schrijft zich ervoor in.

Ik denk dat veel mensen tegenwoordig veel vrije tijd thuis hebben. Ik denk dat mensen zich grote zorgen maken over de traditionele markten en wat er gebeurt met de Amerikaanse dollar en dat ze op zoek zijn naar een veilige haven.

Volatiliteit & Manipulatie

Toch is een van de interviewers het niet eens dat bitcoin een veilige haven is. Investeerders moeten namelijk hun bitcoin, net als goud, alsnog liquideren als ze cash nodig hebben. Ook is de interviewer het oneens met de stelling dat bitcoin voorspelbaar is vanwege de prijsschommelingen. Ze vraagt aan Powell wat er nodig is qua regulering zodat institutionele investeerders zich op hun gemak voelen over de whales en prijsmanipulatie in de markt:

Ik denk dat het een soort kuddementaliteit is. Institutionele investeerders kijken naar elkaar om te zien wat ze doen, ze willen niet de enigen zijn die hun nek uitsteken. Dus bewegen ze heel erg als een kudde.

Wat betreft de volatiliteit: kijk maar naar traditionele markten tegenwoordig, het is overal. Ik bedoel, bitcoin is de enige asset waar je de afgelopen 10 jaar naar kunt kijken en kunt zien dat het een miljoen procent is gestegen. Als je bijvoorbeeld 5 jaar geleden geld in bitcoin stak, sta je enorm in de plus.

En als je het hebt over manipulatie: kijk naar de Fed die rommel obligaties koopt van mislukte Amerikaanse bedrijven. Het is een grap, de markt wordt gemanipuleerd. Ze drukken biljoenen dollars om de waarde van openbaar verhandelde aandelen op te pompen. Je kunt niets meer in dollars prijzen, de inflatie zal zeer binnenkort uit de hand lopen. Persoonlijk zou ik bitcoin kopen om me daar tegen in te dekken.

 

- Advertentie -
Ad
Bitvavo
Reviewed
€16.258,50 Kopen
1
Bitonic
Reviewed
€16.275,90 Kopen
2
Bitcoinmeester
Reviewed
€16.344,10 Kopen
3
Litebit
Reviewed
€16.360,70 Kopen
4
SATOS
Reviewed
€16.544,50 Kopen
Laatste nieuws

Bitcoin (BTC) prijs heeft op deze exchanges al zijn all-time high...

0
Het herstel dat bitcoin (BTC) afgelopen weekend inzette heeft de koers naar nieuwe hoogtes gebracht. Het brak de afgelopen uren zelfs op een aantal...
- Advertentie -
Expert analyses

Bitcoin koers dipt omlaag! Tijd voor paniek of voor nieuwe kansen?!

Het lijkt de afgelopen 24 uur wel alsof Pietje Paniek heel veel broertjes en zusjes heeft gekregen. De bitcoin koers heeft zich tot op...