Timo Bult Timo Bult
14/03/2021 11:15 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 14/03/2021 11:15

‘Bitcoin (BTC) is het toproofdier van de financiële markten’

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
'Bitcoin (BTC) is het toproofdier van de financiële markten'

Foto: Shutterstock/Marc Bruxelle

De adoptie van bitcoin (BTC) door grote investeerders is de afgelopen maanden in een stroomversnelling gekomen. En dat is volgens de bekende crypto-influencer Anthony Pompliano niet zo gek. Bitcoin is volgens hem namelijk “het toproofdier” van de financiële wereld geworden.

Pompliano, ook wel bekend als ‘the Pomp,’ deed zijn uitspraken in een interview met de Amerikaanse televisiezender CNBC. Daar zei hij onder andere dat geen enkel andere investeringsklasse kan tippen aan de prestaties van bitcoin:

“Luister, Bitcoin is het toproofdier van financiële markten. Je hebt digital hard geld dat gedurende tien jaar met een samengesteld jaarlijks groeipercentage van 200% is gegroeid. En als je daar zit en je beheert een schatkist, je hebt contant geld op je balans, vertel me dan waar je het anders gaat neerzetten waar je dat soort groei kunt genieten. 200% samengesteld jaarlijks groeipercentage gedurende een decennium, dat zien we nergens anders.”

Pompliano noemt bitcoin dus een toproofdier dat het antwoord is op de constante geldprinterij van centrale banken.

Verder stelt Pompliano in antwoord op de zorgen omtrent marktmanipulatie van Bitcoin dat de Federal Reserve, de centrale bank van de Verenigde Staten, bear-markten in principe “verboden” heeft. Zodra de markt begint te dalen pompen zij liquiditeit de markt in waardoor een correctie de kop wordt ingedrukt. Volgens hem is dat juist marktmanipulatie:

“We kunnen geen markten hebben die niet mogen corrigeren. Waar we naar kijken, is dat investeerders zich haasten om een investering te vinden die ongemanipuleerd, transparant en programmatisch is. En Bitcoin dient dat doel.”

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Bitcoin's nieuwe record is historisch signaal voor verdere stijging
Gloednieuwe crypto schiet door het dak en stijgt 1100% & trekt aandacht
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Advertentie
Advertentie