Kevin Schijven Kevin Schijven
20/05/2021 14:16 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 20/05/2021 14:16

Bitcoin (BTC) is nu al meer dan 400 keer doodverklaard, maar koers nog altijd springlevend

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Bitcoin (BTC) is nu al meer dan 400 keer doodverklaard, maar koers nog altijd springlevend

Foto: Shutterstock/Marc Bruxelle

Gisteren kregen bitcoin (BTC) en de rest van de cryptocurrency markt even een behoorlijke oplawaai. Toch werd de dip gelijk opgekocht en herstelden de koersen weer snel, al staan ze deze week nog diep in het rood. Zulke hevige koersschommelingen trekt natuurlijk ook de aandacht van de reguliere media, het wordt weer als een kans gezien om uit te halen naar crypto.

Sinds zijn bestaan ontvangt bitcoin veel kritiek uit de reguliere media. Een populaire manier die we telkens zien terugkeren is om bitcoin dood te verklaren. Daarom houdt 99Bitcoins een lijst van bitcoin overlijdensberichten bij. Sinds 2010 is bitcoin al minstens 414 keer dood verklaard.

De meeste bitcoin overlijdensberichten over de crash van gisteren moeten nog binnenkomen, maar er staat al een artikel van een zekere Tim Mullaney op, schrijver bij The Independent, genaamd “The Harsh Truth About Crypto.” Mullaney beweert dat Bitcoin helemaal niets doet, dat hij niemand kent die bitcoin accepteert of gebruikt en dat hij van mening is dat men hem maar moet vertellen wat er zo revolutionair aan is.

“Dus, wat heeft bitcoin eigenlijk gedaan? Het antwoord is natuurlijk: eigenlijk niets. En daarom is ’s werelds meest verhandelde cryptocurrency eigenlijk niets waard.

Dus je zegt dat je een revolutie wilt? Weet je, dan moet je me vertellen wat je revolutionaire technologie in de echte wereld doet.”

Sorry mr. Mullaney, maar zo werkt het niet. Niemand is je iets verschuldigd. Als je daadwerkelijk wil weten wat de potentiële invloed van crypto is, zal je toch echt, net als iedereen, zelf onderzoek moeten doen. Ook op Twitter krijgt bitcoin er weer van langs. Zo zegt de beroemde Amerikaanse econoom Nouriel Roubini:

“Bitcoin valt in minder dan een maand met meer dan 40% van zijn hoogtepunt. Welke institutionele beleggers zijn roekeloos genoeg om te investeren in zo’n risicovol en vluchtig pseudo-actief zonder intrinsieke waarde? Ze moeten ter plekke worden ontslagen als ze zo’n roekeloze speculatieve gok ondernemen!”

De bekende goudvoorstander en bitcoin-criticus Peter Schiff zegt:

“Vandaag zou het debat eindelijk moeten beslechten. Bitcoin is geen veilige haven, inflatiehedge of waardeopslagmiddel vergelijkbaar met goud. Het is een zeer speculatief digitaal token dat handelt met andere risicovolle activa. Daarom tankt het vandaag samen met aandelen en stijgt het niet met goud.”

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Man wint €314 miljoen maar kan fluiten naar fortuin, loterij weigert uitbetaling
Man wint €314 miljoen in loterij maar kan fluiten naar fortuin
Zoveel belasting betaal jij in 2024 over €100.000 aan bitcoin
Zoveel belasting betaal jij in 2024 over €100.000 aan bitcoin
Bitcoin dit jaar naar $150.000, financieel expert legt uit waarom
Bitcoin ontploft en trekt de hele cryptomarkt mee omhoog
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Bitcoin's nieuwe record is historisch signaal voor verdere stijging
Gloednieuwe crypto schiet door het dak en stijgt 1100% & trekt aandacht
Advertentie
Advertentie