Niels Poerwoatmodjo Niels Poerwoatmodjo
28/06/2020 14:55 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 28/06/2020 14:55

Bitcoin (BTC) kan $397.000 bereiken wanneer het deze markten verder betreedt

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Bitcoin (BTC) kan $397.000 bereiken wanneer het deze markten verder betreedt

Foto: Shutterstock/Marc Bruxelle

Een groot recent rapport over de toekomst van Bitcoin (BTC), beweert dat de koers van de cryptocurrency zou kunnen oplopen tot $397.000, al zal dit zeker lang duren.
Crypto Research Report, dat gevestigd is in Liechtenstein, heeft de nieuwe analyse gepubliceerd en beoordeelt BTC op basis van zijn ‘target addressable market’ (TAM). Het bedrijf gebruikt deze term om de totale omzetkans voor een bepaald product of dienst te beschrijven.
Demelza Hays, voormalig fondsbeheerder van cryptocurrency, leidt de organisatie die stelt dat de analyse is gebaseerd op bescheiden veronderstellingen van marktpenetratie, wat betekent dat de cryptocurrency 10% van de gehele doelgerichte markt zal penetreren. Hieronder valt onder andere store of value, gaming, microbetalingen, leningen en cryptohandel.

“De TAM voor crypto is ongeveer $212 biljoen. De functies bestaan voornamelijk als  ruilmiddel tegenover fiat-valuta’s ter waarde van $126 biljoen en consumentenleningen met een wereldwijde waarde van $42 biljoen. Als Bitcoin de komende tien jaar 10% van deze markt zou penetreren, zou elke Bitcoin in 2030 $397.000 waard zijn.”

Het rapport gaat er dus vanuit dat het gebruik van bitcoin op lange termijn altcoins zoals ethereum (ETH), bitcoin cash (BCH) en litecoin (LTC) zal overtreffen. Daarnaast zien de analisten dat BTC zich waarschijnlijk aan het begin van zijn adoptiecurve bevindt, met een groot opwaarts potentieel.
Het rapport houdt zich ook bezig met de transactiesnelheid van Bitcoin en de impact van Tether (USDT) op de prijs van BTC. De analisten hebben ook een toekomstig prijskaartje gegeven aan vier andere grote cryptocurrencies. Zo zou één ethereum in 2030 $3.644 kunnen kosten, en bereiken litecoin ($2.252), bitcoin cash ($13.016) en stellar ($ 7.81) in 2030 ook relatief hoge bedragen, aldus de onderzoekers.

Deel dit artikel
Niels Poerwoatmodjo

Head of Content Niels kwam in 2017 in aanraking met cryptocurrency. Toegegeven, het duurde even voordat de vonk oversloeg, maar toen dat gebeurde was hij van één ding overtuigd: Iedereen moet in begrijpelijke taal over de wereld van cryptocurrencies en blockchain-technologie kunnen lezen!

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie