Kevin Schijven Kevin Schijven
25/05/2020 19:00 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 25/05/2020 19:00

Bitcoin (BTC) kan mogelijk profiteren van nieuwe Amerikaanse sancties tegen China

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Bitcoin (BTC) kan mogelijk profiteren van nieuwe Amerikaanse sancties tegen China

Foto: Shutterstock/Marc Bruxelle

De spanningen tussen de Verenigde Staten en China lopen weer hoog op. De VS dreigt economische sancties tegen China in te voeren vanwege een nieuwe veiligheidswet in Hong Kong. De bevolking van Hong Kong staat weer massaal op straat om te protesteren tegen de Chinese overheid en er wordt gevreesd dat deze nieuwe wet wellicht de genadeslag zal zijn voor de vrijheden en rechten van het volk van Hong Kong.
Robert O’Brien, nationaal veiligheidsadviseur van de VS, zei gisteren tegen NBC:

Het lijkt erop dat ze met deze nationale veiligheidswet Hong Kong in feite zullen overnemen en als ze dat doen zal de minsister van Buitenlandse Zaken Mike Pompeo waarschijnlijk niet kunnen bevestigen dat Hong Kong een hoge mate van autonomie behoudt.

En als dat gebeurt, zullen er sancties worden opgelegd aan Hong Kong en China.

Daarnaast heeft president Trump al herhaaldelijk China beschuldigd verantwoordelijk te zijn voor de uitbraak van het coronavirus. China beschuldigt de VS weer van het spreiden van leugens en complottheorieën. Termen als een “nieuwe koude oorlog” gaan de wereld rond. Al deze spanningen kunnen leiden tot grote economische gevolgen, meldt Naeem Aslam, hoofd marktanalist bij Avatrade.
Aslam zegt dat de Chinese centrale bank, de People’s Bank of China (PBoC), de Chinese nationale munt (yuan/renminbi) zal devalueren. Dat zou er toe kunnen leiden dat andere landen hetzelfde gaan doen:

Er zou een valutaoorlog aan kunnen komen waarbij elke centrale bank haar valuta wil devalueren. Met een nieuwe handelsoorlog tussen de VS en China zal de renminbi aanzienlijk verzwakken en zal de wisselkoers ongeveer 7 yuan per Amerikaanse dollar bedragen.

Er zit echter wellicht ook een positieve kant aan dit verhaal. Deze ontwikkelingen zouden namelijk bullish kunnen zijn voor bitcoin (BTC), de moeder aller cryptocurrencies.
Bitcoin toonde een bijna perfecte negatieve correlatie met de yuan vorig jaar. In de zomer van 2019 liepen de spanningen tussen de VS en China ook al hoog op door de handelsoorlog. Rond deze tijd bereikte bitcoin zijn jaarlijks hoogtepunt rond de $13.000. Andere landen die getroffen zijn door Amerikaanse sancties als Venezuela en Iran zien een sterke toename in de vraag naar bitcoin.
Economische onzekere tijden zorgen ervoor dat mensen gaan investeren in zogeheten ‘veilige havens’ zoals de goudmarkt, en de laatste jaren, dus ook bitcoin. Een toename in de vraag naar BTC zou weer kunnen leiden tot hogere prijzen.

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie