Bitcoin kopen? Momenteel het goedkoopst bij Bitvavo

Bitcoin (BTC) kan tot $5.400 dalen voordat er sprake is van nieuwe bearmarkt, schrijft analist

Bitcoin (BTC) en de rest van de cryptomarkt verloren de afgelopen week flink waarde. Zo handelde bitcoin na een periode van stijgingen vlakbij de $9.000 en zakte het uiteindelijk terug tot bijna $7.600. Volgens analisten kan bitcoin echter nog wel een stuk verder dalen voordat het weer in een bearmarkt terechtkomt.

Op het moment van schrijven is de prijs van bitcoin (BTC) $7.929 volgens Coinmarketcap na 1,16% te zijn gestegen in de afgelopen 24 uur. De totale marktkapitalisatie van de cryptomarkt is $254 miljard en de marktkapitalisatie van bitcoin is $140,7 miljard. Daarmee komt de bitcoin dominantie op 55,4%, iets lager dan eerder deze week.

- Advertentie -

Alex Krüger, een econoom die zich richt op het analyseren van cryptocurrencies, schrijft in een tweet dat hij verwacht dat de $6.800 een zeer belangrijke support zal vormen. Dit baseert hij op “prijsactie, moving averages (50DMA) en fibs (december lows tot 2019 highs)”:

Daarnaast zegt hij dat de $6.400 het “bullmarkt-niveau” is. Dit wil zeggen dat bitcoin volgens hem in een bullmarkt zal zitten zolang het boven dit prijsniveau blijft handelen. Zakt de koers daaronder, dan komen we weer in een bearmarkt terecht met mogelijke verdere dalingen tot gevolg.

Een andere bekende analyst, Josh Rager, verwacht dat de koers nog wel een stuk verder kan dalen voordat BTC in een bearmarkt terechtkomt. In een tweet schrijft hij:

Het laagst dat ik bitcoin zie dalen is tot de .618 fib ($5.404) aangezien alles daaronder bearish zou zijn.

Het blijft onduidelijk of de huidige neerwaartse beweging een teken is dat bitcoin weer in een bearmarkt terechtkomt. Maar volgens veel analisten kan bitcoin nog een flink stuk verder dalen voordat het zover is. De analyst GalaxyBTC is verrast over hoe er wordt gereageerd op de recente correctie. Zo schrijft hij in een tweet:

Verbaasd over hoe bearish het sentiment is omtrent deze correctie van een sterke opwaartse trend

Mensen wachten daadwerkelijk om de bounce te shorten

Extreem risicovol spel, de prijs kan op elk moment sterk en snel gaan stijgen, zoals eerder

Dit is een retracement en geen trendommekeer.

Heb je maandag de wekelijkse bitcoin (BTC) koersanalyse van Crypto Insider David gemist? Klik hier om deze alsnog te lezen!

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter. Meediscussiëren? Meld je dan aan voor ons Telegram kanaal.

- Advertentie -

BITCOIN KOPEN

Ad
SATOS
Reviewed
€9.417,08 Kopen
1
Bitvavo
Reviewed
€9.302,00 Kopen
2
Bitonic
Reviewed
€9.355,64 Kopen
3
Bitcoinmeester
Reviewed
€9.366,88 Kopen
4
Litebit
Reviewed
€9.375,10 Kopen

BITCOIN KOPEN

Ad
SATOS
Reviewed
€9.417,08 Kopen
1
Bitvavo
Reviewed
€9.302,00 Kopen
2
Bitonic
Reviewed
€9.355,64 Kopen
3
Bitcoinmeester
Reviewed
€9.366,88 Kopen
4
Litebit
Reviewed
€9.375,10 Kopen

Laatste nieuws

Expert analyses

Bitcoin koers bullish scenario en een toevlucht in goud?

In deze bijzondere tijd is er absoluut ook een bullish scenario te bedenken voor de bitcoin koers. Waar er op dit moment maar geld...